Corlăţean: Candidez individual la funcţia de vicepreşedinte, nu sunt de acord cu varianta listelor

Senatorul PSD Titus Corlăţean şi-a depus candidatura, individual, la funcţia de vicepreşedinte al partidului, el declarând că nu este de acord cu varianta listelor, care nu este stipulată în actualul Statut.

15 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Candidez individual la funcţia de vicepreşedinte, nu sunt de acord cu varianta listelor

Corlăţean: Candidez individual la funcţia de vicepreşedinte, nu sunt de acord cu varianta listelor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu am venit cu o listă pentru că, potrivit Statutului în vigoare, candidaturile se depun individual. Eu am venit transparent, potrivit Statutului, să îmi depun o candidatură pentru funcţia de vicepreşedinte, după cum va decide Congresul - va fi o funcţie de vicepreşedinte pe relaţii internaţionale sau vicepreşedinte politic", a spus Corlăţean.

El a arătat că a fost şi rămâne pe aceeaşi poziţie, opunându-se formulei candidaturilor pe liste, fie închise, fie deschise.

"De fapt, lista deschisă este o formă mascată a primei variante, care menţine riscul de fractură în partid şi sus, la nivelul conducerii, dar şi la nivelul organizaţiilor judeţene", a spus Corlăţean.

El şi-a manifestat, totodată, îndoiala că modificările aduse actualului Statut în sensul votului pe liste vor fi aprobate de Congres, în condiţiile în care, pentru a fi adoptate, trebuie să cumuleze voturile a două treimi dintre delegaţi.

"Mai degrabă cred că va fi o candidatură individuală şi la preşdinte şi la funcţiile de vicepreşedinţi", a spus Corlăţean, care s-a declarat în favoarea alegerii unei conduceri a PSD care să reprezinte o o alternativă la proiectul politic prezentat de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici