Corlăţean condamnă ferm decapitarea cetăţeanului britanic David Haines

Ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, îşi exprimă indignarea şi condamnă în cei mai fermi termeni executarea prin decapitare a cetăţeanului britanic David Haines de către gruparea teroristă autointitulată „Statul Islamic”.

291 afișări
Imaginea articolului Corlăţean condamnă ferm decapitarea cetăţeanului britanic David Haines

Titus Corlatean (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

“Sunt şocat şi revoltat de acest nou act de cruzime, comis de această grupare teroristă. Este revoltător şi inexplicabil cum un cetăţean britanic, membru al unei misiuni umanitare, aflat în Siria pentru a îi ajuta pe semeni aflaţi în suferinţă, a ajuns să fie victima unor manifestări radical-extermiste care nu pot fi tolerate şi care se revendică de la o aşa-zisă ideologie cu accente clar iraţionale. Condamnăm categoric astfel de acte barbare lipsite de orice justificare. Cei care le comit trebuie să răspundă în faţa legii”, afirmă ministrul român de Externe, într-o declaraţie remisă duminică agenţiei MEDIAFAX.

”Toată compasiunea noastră se îndreaptă, în aceste momente tragice, către familia lui David Haines şi către poporul britanic”, adaugă Titus Corlăţean.

SI a revendicat sâmbătă decapitarea lui David Haines, în vârstă de 44 de ani, un lucrător umanitar, într-un mesaj video cu asasinarea acestuia, a anunţat centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE.

Este vorba despre a treia execuţie de acest tip în decurs de o lună, după decapitările jurnaliştilor americani, luaţi ostatici tot în Siria, James Foley şi Steven Sotloff.

În această înregistrare video de două minute şi 27 de secunde, intitulată "Un mesaj către aliaţii Americii", gruparea jihadistă reproşează Marii Britanii că s-a alăturat coaliţiei Statelor Unite, care efectuează atacuri aeriene împotriva unor poziţii controlate de către Statul Islamic în Irak.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici