Corlăţean l-a primit în audienţă pe ambasadorul Ungariei

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean, l-a primit, vineri, în audienţă pe ambasadorul Ungariei, Oszkar Fuzes, fiind realizat "un schimb de vederi" privind situaţia intervenită în contextul declaraţiilor formulate în ultima perioadă de o serie de oficiali ungari.

25 afișări
Imaginea articolului Corlăţean l-a primit în audienţă pe ambasadorul Ungariei

Corlăţean l-a primit în audienţă pe ambasadorul Ungariei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cei doi oficiali au efectuat un schimb de vederi pe marginea situaţiei intervenite în contextul declaraţiilor formulate în ultima perioadă de timp de o serie de înalţi oficiali din Ungaria. S-a căzut de acord, în acest context, asupra necesităţii privilegierii în perioada următoare, pe calea dialogului politic, a proiectelor, priorităţilor şi intereselor comune ale celor două ţări în cadrul unei relaţii bilaterale de cooperare şi parteneriat, fundamentate pe respectul reciproc şi principiul bunei vecinătăţi", potrivit unui comunicat de presă transmis de Biroul de presă al Senatului.

Sursa citată menţionează că, în consecinţă, a fost agreată de principiu oportunitatea realizării unei întâlniri oficiale între preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României şi omologul său din Parlamentul Ungariei.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oskar Fuzes, a declarat, joi, la Parlament, întrebat în legătură cu mesajul premierului Viktor Orban, că nu are nimic de care să se delimiteze, deoarece nimeni din partea Ungariei nu a spus nimic în legătură cu autonomia sau cu Ardealul.

"Am făcut clarificările necesare, am demonstrat şi am zis că a fost confundat, amestecat, mesajul oficial al premierului ungar cu un poem de Petofi Sandor. A fost, este o neînţelegere. Cred că este închis cazul şi că nu are consecinţe asupra relaţiilor noastre. Ungaria va sprijini în continuare România în aderarea la Spaţiul Schengen", a spus ambasadorul ungar la Bucureşti, Oskar Fuzes, într-o serie de declaraţii comune de presă cu vicepreşedintele Senatului Cristian Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici