Corlăţean: Nicio remaniere nu are vreo valoare, acest sistem de guvernare a eşuat

Vicepreşedintele PSD, Titus Corlăţean, a declarat, vineri, că nici remanierea vreunui ministru, nici schimbarea premierului nu ar duce la ameliorarea situaţiei socio-economice, referindu-se la declaraţiile democrat-liberalului Ioan Oltean privind o remaniere la finele lui iunie.

17 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Nicio remaniere nu are vreo valoare, acest sistem de guvernare a eşuat

Corlăţean: Nicio remaniere nu are vreo valoare, acest sistem de guvernare a eşuat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Corlăţean a afirmat că, dacă moţiunile de cenzură pe care PSD le va iniţia nu vor fi adoptate în Parlament, "România şi românii vor avea de pierdut", iar efectele sociale ale măsurilor anunţate de guvern vor fi dezastruoase.

"În această situaţie ipotetică, o remaniere, o schimbare a unui ministru cu alt ministru, sau chiar schimbarea prim-ministrului, nu au nicio valoare, pentru că acest sistem de guvernare a eşuat", a adăugat el.

Vicepreşedintele PSD a spus că, şi în condiţiile unei remanieri, un guvern format în jurul actualei puteri nu va putea oferi soluţii pentru relansarea economică şi pentru protecţia socială.

Corlăţean a afirmat că adoptarea unei moţiuni de cenzură ar putea deschide drumul către "o soluţie democratică, politică, care să permită apariţia, în urma votului, a unei noi majorităţi în Parlament, care să fie capabilă să ridice România".

Senatorul PSD a mai menţionat că este posibil ca unii parlamentari din actuala majoritate, care şi-ar fi exprimat "preocuparea" faţă de măsurile Guvernului, să plece din partidele care i-au susţinut pentru Legislativ. Corlăţean a refuzat însă să dea detalii.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că până la finele lunii iunie sau la începutul lunii iulie va avea loc o remaniere a Guvernului, fără a menţiona la ce miniştri se referă.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici