Corlăţean şi Fabius au evocat nevoia convenirii unei noi Foi de parcurs în cadrul Parteneriatului

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a avut, la Paphos, o întrevedere cu omologul francez, Laurent Fabius, discuţia relevând, potrivit MAE, dorinţa comună de aprofundare a cooperării în cadrul Parteneriatului strategic, cei doi oficiali evocând necesitatea convenirii unei noi Foi de parcurs.

338 afișări
Imaginea articolului Corlăţean şi Fabius au evocat nevoia convenirii unei noi Foi de parcurs în cadrul Parteneriatului

Titus Corlăţean (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministrul Titus Corlăţean a avut, în marja reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe din statele membre UE (tip Gymnich), desfăşurată la Paphos, în Cipru, o întrevedere cu ministrul de externe francez, Laurent Fabius.

Conform unui comunicat transmis de MAE, "discuţia a relevat dorinţa comună de aprofundare a cooperării în cadrul Parteneriatului strategic, cei doi demnitari evocând necesitatea convenirii, cât mai curând posibil, a unei noi Foi de parcurs care să cuprindă obiective concrete de cooperare, în domenii precum cel politic, strategic, economic, al francofoniei, etc".

De asemenea, au fost abordate teme de actualitate de pe agenda europeană şi cooperarea dintre România şi Franţa pe teme de interes comun.

Ministrul Corlăţean a adresat omologului francez invitaţia de a efectua o vizita oficială în România, în viitorul apropiat.

"A fost exprimată disponibilitatea ambelor părţi pentru identificarea unor proiecte concrete şi viabile în domeniul incluziunii socio-economice a cetăţenilor de etnie roma, îndeosebi în cadrul cooperării în domeniul descentralizării şi importanţa promovării acestor proiecte prin cooperare la nivel european", se mai arată în comunicat.

De asemenea, cei doi miniştri au avut un schimb de opinii asupra situaţiei din Siria şi asupra reacţiilor statelor membre UE la actuala criză umanitară şi a refugiaţilor.

"În context, ministrul francez de externe a reiterat mulţumirile pentru rolul pe care România, prin ambasada de la Damasc, l-a asumat, la solicitarea părţii franceze, în sprijinirea cetăţenilor francezi. Totodată, ministrul român de externe a informat despre sprijinul umanitar pe care România îl oferă pentru gestionarea situaţiei refugiaţilor din Siria", menţionează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici