Corlăţean: Vizita lui Biden a fost un semn că România este la adăpost de orice risc de securitate

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că vizita la Bucureşti a vicepreşedintelui american Joe Biden a fost un semnal că "România se află la adăpost de orice fel de ameninţare şi de risc de securitate care ar proveni din spaţiul estic, de la Federaţia Rusă”.

114 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Vizita lui Biden a fost un semn că România este la adăpost de orice risc de securitate

Joe Biden (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Titus Corlăţean a spus, într-o conferinţă de presă, că unul din obiectivele principale ale vizitei vicepreşedintelui Statelor Unite Joe Biden la Bucureşti a fost "un semnal de reasigurare” a României că "se află la adăpost de orice fel de ameninţare şi de risc de securitate care ar proveni din spaţiul estic de la Federaţia Rusă”.

"Unul din obiectivele principale ale acestei vizite extrem de importante a vicepreşedintelui Statelor Unite a fost un semnal de reasigurare a României, a naţiunii române, în baza securităţii colective ca principiu şi a articolului 5 al Tratatului Nord Atlantic, că România se află la adăpost de orice fel de ameninţare şi de risc de securitate care ar proveni din spaţiul estic, de la Federaţia Rusă. Există un principiu fundamental al Alianţei: dacă un aliat ar fi supus unui pericol, unui risc de securitate, toţi ceilalţi intervin pentru a-l sprijini şi a-l apăra pe acel aliat. Este un semnal de recunoaştere a rolului României, de apreciere a rolului României şi de reasigurare în egală măsură", a spus Corlăţean.

Ministrul de Externe român a adăugat că în mesajul lui Joe Biden s-a văzut şi faptul că România este "un partener tratat cu respect şi care are un rol important în tot ceea ce se întâmplă".

"Există în mesajul lui Biden un lucru foarte important, o mutaţie importantă. Acum zece ani, în 2004 când am aderat de jure, de drept la Tratatul Nord Atlantic formula folosită de Washinghton era ce putem să facem noi americanii pentru voi românii. Astăzi formula folosită este ce putem să facem împreună Washinghton şi Bucureşti în baza intereselor noastre comune. Suntem un partener tratat cu respect şi care are un rol important în tot ceea ce se întâmplă”, a conchis Corlăţean.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a participat, vineri, la Alba Iulia, la un miting electoral organizat de PSD Alba în ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici