Cornel Nistorescu, scrisoare deschisă lui Giuliani: Ţara mea nu vă poate răspunde. Este împărţită în două tabere/ O maşinărie care afectează nu doar justiţia

Cornel Nistorescu, directorul ziarul Cotidianul, îi transmite lui Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, o scrisoare deschisă, în care vorbeşte despre statul paralel şi modul în care "cîţiva politicieni şi ofiţeri de servicii secrete" au creat o maşinărie care afectează nu doar justiţia.

2499 afișări
Imaginea articolului Cornel Nistorescu, scrisoare deschisă lui Giuliani: Ţara mea nu vă poate răspunde. Este împărţită în două tabere/ O maşinărie care afectează nu doar justiţia

Foto: hepta

"Sunt un jurnalist român şi vă scriu (sper să o facă şi alţi compatrioţi) pentru că ţara mea nu vă poate răspunde. Este împărţită în două tabere, orbite de dorinţa de a se birui una pe cealaltă şi de a deţine controlul asupra instituţiilor statului român. După ce ambasadorul României la Washington a încercat să vă minimalizeze apelul, el fiind unul dintre autorii nefericitului mecanism de control asupra justiţiei şi asupra societăţii, mă simt obligat să mă alătur demersului dumneavoastră. El şi preşedinţii României, actualul şi precedentul, sunt mulţumiţi de dezastrul provocat de protocoalele încheiate, de eficienţa nefastă a acestora asupra inamicilor politici, de controlul asupra justiţiei, economiei şi asupra societăţii civile", se arată în scrisoarea deschisă.

Jurnalistul atrage atenţia asupra comportamentului totalitar extins şi în alte domenii decât justiţia.

"Domnule Rudolph Giuliani, cîţiva politicieni şi ofiţeri de servicii secrete au preluat şi rafinat practici ale fostelor servicii secrete comuniste şi au creat o maşinărie care afectează nu doar justiţia şi statul de drept din ţara mea. Comportamentul de tip totalitar s-a extins în economie, împiedicînd dezvoltarea ţării, dirijînd jocul politic în presă, în ONG-uri. Mecanismul pe care îl vizaţi în scrisoarea dumneavoastră controlează întreaga societate, de la partide politice la finanţe, primării şi comunităţi modeste. România a rămas din comunism cu un inegalabil know-how în materie de manipulare şi diversiune, capabil să mimeze butaforic instituţii, cariere, biografii, parteneriate, legi şi proceduri. Autorii acestui mecanism aparent democratic, dar în esenţă totalitar au şi început să minimalizeze semnalul dumneavoastră în numele unui dirijat stat de drept care apără doar interesele lor şi prosperitatea familiilor lor. Corupţia împotriva căreia se fac că luptă vedetele politicii şi capii serviciilor şi ai DNA-ului este aceeaşi. Adică în rîndul procurorilor, al unei părţi nu tocmai neglijabile din funcţionari ai justiţiei şi judecători sau din rîndul ofiţerilor de rang înalt din serviciile secrete. Cu toţii folosesc orchestrat instituţiile pentru eliminarea adversarilor sau pentru preluarea controlului asupra unor valori economice. Credeţi sau nu, în România europeană şi democratică, parteneră a SUA, nici achiziţia de hîrtie igienică de la ministere nu este cu adevărat liberă şi într-o competiţie economică onorabilă. Dacă nu eşti tolerat de oamenii acestui tip de stat, nu exişti.

Sunteţi faimos pentru succesele obţinute în combaterea mafiei. Domnule Giuliani, dacă mafioţii investigaţi de dumneavoastră ar fi avut şi o experienţă românească, aţi fi trudit încă la depistarea şi pedepsirea lor. Nu exagerez, domnule Giuliani! În România aşa-zis democratică se contrafac probe, se inventează martori, se storc informaţii şi se truchează licitaţii electronice ale statului român. La noi, justiţia nu face investigaţii decît prin mecanismele serviciilor secrete. Nu ştiu, domnule Giuliani, cîţi dintre condamnaţi sunt victimele acestor practici. Unul, zece sau o mie! Dar am văzut oameni nevinovaţi lucraţi de serviciile secrete şi de procurorii DNA, din păcate, susţinuţi şi de unii funcţionari ai Ambasadei SUA la Bucureşti. O pătură de aventurieri şi oportunişti controlează politica ţării mele şi o folosesc numai în interes personal, lăsînd nevoile comunităţii la cheremul eternităţii", se mai arată în scrisoarea directorului ziarului Cotidianul.

Scrisoarea integrală aici: https://www.cotidianul.ro/scrisoare-publica/

Nistorescu spune şi că „statul paralel“ stăpâneşte arta de a amăgi populaţii, instituţii, dar şi marile puteri.

"Serviciile secrete care vă contestă gestul şi diplomaţii români conectaţi la acestea fac parte din acelaşi mecanism vicios de putere. Au fabricile şi societăţile lor comerciale care sunt protejate de orice control de fiscalitate şi legalitate. Au oamenii lor în partidele politice, în parchete, în judecătorii şi în controlul fiscal din România. Sute şi sute de ofiţeri au fost înrolaţi în aceste instituţii publice pentru ca nu cumva poporul român să comită naivităţi sau fraude. Statul totalitar român are o esenţă nedemocratică. Cetăţeanul este suspectat de o incapacitate de tip comunist de a-şi apăra ţara, de a despărţi binele de rău, de a se comporta democratic. În fapt, este victima gîndirii acestor oameni încă legaţi de trecut.

Acest mecanism românesc de tip totalitar, deep state, „statul paralel“, cum mai este numit, stăpîneşte arta de a amăgi populaţii, instituţii, dar şi marile puteri. Este supersofisticat în speculat slăbiciuni sau naivitatea celor care ajung prin părţile noastre. Această maşinărie nedemocratică şi acest comportament de tip totalitar a fost perfecţionat cu sprijin extern şi ancorat în instituţii europene şi euroatlantice. Uneori, nici nu ştiţi cine vă caută, cine vă scrie sau cu cine vorbiţi! Domnule Rudolph Giuliani, nu aţi greşit cu nimic. Chiar dacă demersul dumneavoastră a pornit de la sesizarea unei persoane sau a unui grup, mergeţi mai departe, fenomenul vizat atingînd cea mai mare parte din populaţia României. Statul de drept controlat de servicii secrete şi procurori există şi este folosit de ambele tabere, în detrimentul cetăţeanului, în ciuda faptului că zilnic se pot auzi declaraţii de dragoste şi devotament", îşi încheie Cornel Nistorescu scrisoarea.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, lefilor celor două Camere ale Parlamentului şi premierului Viorica Dăncilă în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici