Cosette Chichirău, acuzată că a făcut sediul filialei acasă la mătuşa sa: Familia mea nu a primit bani

Cosette Chichirău a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar fi încheiat un contract între USR Iaşi şi mătuşa sa pentru sediul de filială, că este vorba de un contract de comodat cu titlu gratuita, iar familia sa nu a primit niciun ban.

2857 afișări
Imaginea articolului Cosette Chichirău, acuzată că a făcut sediul filialei acasă la mătuşa sa: Familia mea nu a primit bani

Chichirău, acuzată că a făcut sediul filialei acasă la mătuşa sa: Familia mea nu a primit bani

Deputatul USR de Iaşi a adăugat că niciun ban nu a fost schimbat între familia sa şi partid.

"Pentru contractul de comodat pentru sediu, în 2017, primăriile ne refuzau sedii şi nu puteam să funcţionăm din punct de vedere contabil, pentru că nu aveam CIF. Ca să ai CIF, trebuie să ai o adresă în circumscripţia respectivă. Pentru noi, circumscripţia era Iaşi. Am făcut un contract de comodat. Contractul de comodat este un contract cu titlu gratuit. Asta înseamnă că niciodată nu s-a schimbat vreun leu între mine şi familia mea şi partid. Acest contract de comodat era necesar ca noi să obţinem o adresă cu care să mergem la ANAF şi să cerem CIF. Din 2017, situaţia s-a schimbat astfel încât avem CIF doar pe naţional, toţi funcţionăm pe Codul de Înregistrare Fiscală al partidului şi toate aceste CIF-uri s-au anulat. Acest contract de comodat nu mai este de actualitate. Eu neavând nicio proprietate în România, trebuie să apelez la mătuşa mea, să mă ajute cu adresa", a declarat Cosette Chichirău, preşedinte al Biroului Judeţean USR Iaşi marţi, pentru MEDIAFAX.

Referitor la acuzaţiile că banii pentru benzină erau luaţi în numele preşedintelei filialei USR Iaşi Filip Havărneanu, Chichirău a explicat că sumele erau decontate pentru combustibilul folosit la maşinile utilizate de către membri ai USR, în scop electoral.

"Noi nu putem deconta benzină decât dacă avem un contract de comodat cu o maşină. La partid nu avem nicio maşină în proprietate la filială. În contabilitate nu avem cum să decontăm benzina, adică oamenii fac mii de km pe banii lor. Nu avem cum să le dăm bani. Atunci, soluţia este să faci un contract de comodat pe care nu plătim absolut nimic. Omul îşi pune maşina la dispoziţie cu titlu gratuit, îşi nenoroceşte maşina prin hârtoapele de la ţară şi noi plătim doar benzina. Asta este în toată ţara. Nu poţi să decontezi benzină decât dacă ai un contract cu o maşină, cu un proprietare. Contabilitatea noastră e deschisă", a explicatChichirău.

Totodată, deputatul USR a afirmat că niciun alt cost nu a fost decontat, iar Filip Hăvârneanu făcea cele mai multe deplasări cu maşina personală.

"Nu am plătit niciun leu pentru nicio reparaţie pentru nicio maşină. Facem foarte multe drumuri în judeţ, trebuie să dezvoltăm, e normal, şi la activităţile din municipiu. Foarte mulţi oameni au dat din buzunarul propriu. Acum subvenţia de la partid e mai mare, vedem cum ne descurcăm pe viitor, poate cumpărăm o maşină. Dat fiind că Filip făcea cele mai multe drumuri cu maşina, am făcut contract cu el. Sunt foarte mulţi oameni care-şi folosesc maşina pentru partid dar în contabilitate ar fi fost un haos", a declarat Cosette Chichirău.

Ea a mai transmis că nu este nicio legătură între asociaţia sa şi USR.

"Eu am înfiinţat o asociaţie cu scopul de educaţie. Se cheamă centrul de ştiinţe Aleodor. Niciun ban nu a fost schimbat între asociaţie şi partid, nu este nicio legătură între cele două. Contabilitatea noastră este absolut transparentă, putem s-o publicăm pe toată. Nu există probleme, există calomnie, răzbunare. Îi deranjează foarte tare rezultatul USR la Iaşi sau persoana mea", a precizat Chichirău.

Reacţia lui Cosette Chichirău vine după ce jurnalistul Silviu Mănăstire a dezvăluit informaţii despre faptul că mătuşa deputatului USR deţine sediul filialei din Iaşi a partidului, organizaţie condusă de Filip Havarneanu. În acest sens, ziaristul a prezentat un contract de comodat încheiat între Chichirău şi mătuşa ei, Elisabeta Chichirău în luna iulie a anului trecut.

Mănăstire a mai spus că preşedintele filialei municipare USR Iaşi Filip Hăvârneanu şi-a trecut maşină în comodat pe USR Iaşi şi că astfel îşi decontează benzina, reparaţiile şi alte lucruri pe care le foloseşte în nume propriu.

Taguri:
chichirău,
usr,
contract

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici