Cristian Preda: Ion Raţiu şi Radu Câmpeanu au avut curaj să intre în bătălie cu partidul-stat

Europarlamentarul Cristian Preda spune că, alături de liderul ţărănist Ion Raţiu, seniorul liberal Radu Câmpeanu a avut curaj să intre în bătălie cu partidul-stat, cei doi fiind primele voci non-comuniste care s-au auzit în România.

436 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Ion Raţiu şi Radu Câmpeanu au avut curaj să intre în bătălie cu partidul-stat

Cristian Preda: Ion Raţiu şi Radu Câmpeanu au avut curaj să intre în bătălie cu partidul-stat

"Ion Raţiu şi Radu Câmpeanu au fost în 1990 primele voci non-comuniste care s-au auzit în România. Cei doi se întorseseră acasă şi candidau la prezidenţiale pentru PNŢCD şi PNL. Au avut curaj să intre într-o bătălie cu partidul-stat. Distincţia vocilor politice ale celor doi candidaţi din mai 1990 este o parte a memoriei noastre democratice. Raţiu s-a stins în 2000, Câmpeanu - azi. Să nu-i uităm!", a spus europarlamentarul, într-o postare pe Facebook.

Radu Câmpeanu, primul preşedintele al PNL după reînfiinţarea acestuia în 1990, a încetat din viaţă la vârsta de 94 de ani.

A fost preşedinte al tineretului universitar în timpul celui de-al doilea război mondial, deţinut politic, a emigrat în Franţa şi s-a întors în ţară după prăbuşirea comunismului, reînfiinţând PNL şi candidând la preşedinţie, în 1990, în competiţie cu Ion Iliescu (FSN) şi cu Ion Raţiu (PNŢCD).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici