Cristian Preda: Rezistenţa în PDL faţă de suspendare a pornit când ideea a fost formulată articulat

Europarlamentarul Cristian Preda scrie, pe blog, că atunci când BPN al PDL a decis, în urmă cu aproximativ o lună, suspendarea din partid a celor trimişi în judecată, teritoriul nu a reacţionat, rezistenţa fiind pornită doar când ideea a fost formulată articulat şi susţinută de bloguri.

22 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Rezistenţa în PDL faţă de suspendare a pornit când ideea a fost formulată articulat

Cristian Preda: Rezistenţa în PDL faţă de suspendare a pornit când ideea a fost formulată articulat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Când BPN a decis, acum aproximativ o lună, suspendarea din partid a celor trimişi în judecată, teritoriul nu a reacţionat. Rezistenţa a fost pornită - inclusiv de către membrii BPN! - doar atunci când ideea acestei sancţionări a fost formulată în chip articulat, prinsă într-un dispozitiv sistematic şi susţinută de… bloguri", scrie Preda, într-un text postat duminică.

Pe de altă parte, într-un text postat sâmbătă, Preda scrie că în reuniunea CNC a votat împotriva "unei forme ciuntite de statut".

"Nu voi răspunde atacurilor lansate de colegii mei din PDL, chiar dacă unele ar merita-o din plin. Voi preciza totuşi un singur lucru, pur factual. E vorba despre reproşul care mi-a fost făcut de Radu Berceanu, cum că nu am participat la şedinţa Colegiului Director de ieri. Lucrurile sunt simple: nu sunt nici membru al acestui for şi nici nu am fost invitat să particip. Dacă aş fi fost chemat, evident că aş fi mers. Singurul invitat să ia parte la lucrări a fost Sever Voinescu, dar nu în calitatea sa de suporter al modificărilor statutului, ci în cea de purtător de cuvânt al PDL. Am pierdut o bătălie. Sper să nu pierdem - cu toţii - războiul. Pentru că războiul nu e cu Macovei, Preda, Voinescu, ci cu adversarii din USL", scrie Preda.

El menţionează că există un arbitru în confruntarea cu USL, cetăţeanul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici