Cristian Tudor Popescu: Lovitură de popor

Pe 10 iunie observam că s-a înregistrat cel mai negativ vot de după 1989. Superlativul e corect în sensul de rău, periculos, distructiv al cuvântului. Oamenii au votat în primul rând din ură faţă de trufaşul Băsescu şi banda lui, ca să-i vadă daţi jos, terminaţi, iar dacă vor fi şi băgaţi la puşcărie, cu atât mai bine. Însă din ură, mai spuneam, nu se naşte niciodată nimic bun.

2528 afișări
Imaginea articolului Cristian Tudor Popescu: Lovitură de popor

Cristian Tudor Popescu: Lovitură de popor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Dl Blaga zbiară în Parlament că înlăturarea d-sale  de la şefia Senatului e lovitură de stat. Are un aer de miliţian nervos, de Băsescu primitiv, nicidecum de martir al democraţiei.  Nimeni nu va tremura de grija lui şi a hoaţei Anastase, cu care se asociază.  Şefiile  lor sunt câştigate de 22 de ani la târguiala politică şi mereu ţintă pentru răfuieli. De bun simţ ar fi fost să-şi dea demisia îndată ce au pierdut majoritatea în Parlament, nu să-l concureze pe M. Geoană în penibil agăţându-se de scaune.

Însă desfiinţarea comisiei care l-a declarat plagiator pe plagiatorul Ponta, capturarea Monitorului Oficial, schimbarea Avocatului Poporului,  atacarea Curţii Constituţionale pentru că n-a votat în favoarea USL sunt acţiuni cu caracter totalitar.

USL şi-a făcut socotelile: avem destul capital popular de ură la adresa PDL – Băsescu, ca să-i dăm jos, că ne împiedică să fericim oamenii cu buna noastră guvernare?  Putem să le dăm românilor sânge, în loc de pâine? Avem şi putem.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici