Criteriile după care se introduce certificatul verde. Precizările lui Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a prezentat miercuri seara principiile care vor sta la baza introducerii obligativităţii certificatului Covid: creştere de 3 săptămîni cu un indice de 1,5.

11115 afișări
Imaginea articolului Criteriile după care se introduce certificatul verde. Precizările lui Alexandru Rafila

Criteriile după care se introduce certificatul verde. Precizările lui Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a vorbit miercuri seara despre proiectul de lege la care se lucrează pentru găsirea unei soluţii pentru situaţii de criză epidemiologică, atunci când numărul de cazuri creşte.

„Principiul de introducere a acestui certificat este următorul: e un certificat temporar care este introdus după o perioadă de 3 săptămâni de creştere consecutivă, un indice de 1,5, adică de 1,5 ori.

De ce acest indice? Pentru că, în vară, începând cu data de 5 iulie, am avut o astfel de creştere care a continuat timp de 16 săptămâni. Practic, probabil că un astfel de document trebuia să fie introdus la începutul lunii august şi probabil că în relativ scurt timp am fi renunţat la el pentru că nu mai aveam situaţia, decesele. Din păcate, filozofia a fost atunci diferită, şi în perioade de creştee s-au intrrodus relaxări”, a spus Rafila, la un post TV.

Acesta a spus că certificatul Covid nu va mai fi obligatoriu, „în momentul în care avem o perioadă de 3 săptămâni de descreştere, nu e condiţionat de un anumit coeficient, dar trebuie să fie însoţită şi de scăderea sub o anumită incidenţă cumulată în ultimele 14 zile. 1, această valoare a fost discutată”, a spus ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici