Cruci vopsite cu negru pe casele unor consilieri locali şi a unui primar PDL. Membrii USL ar fi vopsit locuinţele

Poliţiştii au întocmit, vineri, şase dosare penale unor membri ai USL, după ce, în comuna timişeană Tomnatic, pe faţada caselor unor consilieri locali PDL şi a primarului din localitate au fost vopsite cu culoare neagră cruci, pe lângă care a fost scris "PDL".

422 afișări
Imaginea articolului Cruci vopsite cu negru pe casele unor consilieri locali şi a unui primar PDL. Membrii USL ar fi vopsit locuinţele

Cruci vopsite cu negru pe casele unor consilieri locali şi a unui primar PDL. Membrii USL ar fi vopsit locuinţele (Imagine: Raul Stef/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al PDL Timiş, Oana Gaita, a declarat că pe faţadele caselor unor consilieri locali PDL şi a primarului din comuna Tomnatic au fost vopsite cu culoare neagră cruci, alături de care scria "PDL".

"Situaţia de pe teren arată că disperarea este în altă parte şi nu la noi. Vă dau un exemplu, în comuna Tomnatic au fost deja întocmite şase dosare penale unor membri ai USL pentru vandalizarea caselor unor consilieri locali ai PDL şi casei primarului PDL din comună. Indivizii au fost surprinşi cu camerele video", a spus Gaita.

Gaita a susţinut totodată că în oraşul Gătaia un candidat la Consiliul Local din partea PDL a fost agresat de viceprimarul localităţii, membru al USL, cu o bâtă de baseball.

De altfel, PDL a trimis presei un filmuleţ cu incidentul de la Gătaia.

În replică, reprezentanţii PSD Timiş au spus că în imaginile transmise de PDL nu se observă agresiunea.

"Uniunea Social Liberală dezaprobă total modul în care PDL înţelege să îşi desfăşoare campania electorală. Astăzi (vineri - n.r.), Biroul de Presă al partidului amintit a remis presei un film, descris de cei de la PDL ca o dovadă certă a unei agresiuni la care a fost supus un consilier portocaliu de către viceprimarul oraşului Gătaia. Doar că, în imaginile surprinse cu ajutorul unui telefon mobil, nu se vede niciun fel de agresiune. Limbajul celor implicaţi în incidentul de la Gătaia este, într-adevăr, total neadecvat, dar agresiunea lipseşte cu desăvârşire. Astfel, încercarea de autovictimizare a membrilor PDL se loveşte de nulitate", se arată într-un comunicat al PSD Timiş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş, Mădălina Mezdrea, a afirmat că au fost întocmite şapte dosare penale în cele două cazuri sesizate.

"Am fost sesizaţi, vineri, de aceste incidente. În cazul celor din Tomnatic au fost întocmite şase dosare penale pentru distrugere, iar în cazul incidentului de la Gătaia un dosar penal pentru violenţe şi ameninţare", a spus Mezdrea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici