CSM susţine demersul ICCJ de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la impozitarea pensiilor

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat, vineri, că susţine demersul judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au sesizat Curtea Constituţională cu privire la legea care permite impozitarea progresivă a pensiilor.

636 afișări
Imaginea articolului CSM susţine demersul ICCJ de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la impozitarea pensiilor

CSM susţine demersul ICCJ de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la impozitarea pensiilor

Potrivit unui comunicat al CSM, măsura a fost adoptată printr-un „procedeu legislativ disimulat” şi duce la ,supraimpozitarea progresivă a pensiei de serviciu a judecătorilor şi procurorilor, cu consecinţa eliminării acestei garanţii constituţionale”.

„Consiliul Superior al Magistraturii susţine şi de această dată, în totalitate, demersul legal al Secţiilor Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de sesizare a Curţii Constituţionale în vederea exercitării controlului de constituţionalitate, înainte de promulgare”, se arată în comunicat.

CSM a trimis Curţii Constituţionale opinia sa juridică legată de act normativ adoptat.

Totodată, CSM a anunţat că a transmis opinia juridică şi asupra propunerii legislative prinvind unele măsuri în domeniul fondurilor nerambursabile.

„Consiliul Superior al Magistraturii a transmis opinia sa juridică argumentată şi în susţinerea demersului legal al Secţiilor Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de sesizare a Curţii Constituţionale în vederea exercitării controlului de constituţionalitate, înainte de promulgare, asupra propunerii legislative privind unele măsuri în domeniul fondurilor nerambursabile europene, prin care a fost modificat statutul judecătorilor în ceea ce priveşte regimul disciplinar aplicabil acestora. Astfel, proiectul de lege reglementează din nou abaterea disciplinară care a mai fost anterior introdusă prin dispoziţiile art. IV punctul 26 din O.U.G nr. 23/2020, publicată în Monitorul Oficial la data de 12.02.2020, act normativ declarat neconstituţional în ansamblul său de către Curtea Constituţională la data de 02 iunie 2020, prin Decizia nr. 221”, se mai arată în comunicatul CSM.

CITEŞTE AICI: Corina Corbu, şefa Înaltei Curţi, a sesizat CCR pentru impozitarea pensiilor speciale şi proiectul privind eliberarea condiţionată

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici