Culisele CEx al PSD: Viorica Dăncilă ar lăsa organizaţiile să îşi asume scorul la prezidenţiale

Viorica Dăncilă a afirmat, la reuniunile BPN şi CEx ale PSD de marţi, că doar social-democraţii de la conducerea organizaţiile de partid ar trebui să îşi asume scorul la prezidenţiale şi să îşi dea demisia în cazul unor rezultate slabe, au declarat surse ale formaţiunii pentru MEDIAFAX.

489 afișări
Imaginea articolului Culisele CEx al PSD: Viorica Dăncilă ar lăsa organizaţiile să îşi asume scorul la prezidenţiale

Culisele CEx. Viorica Dăncilă ar lăsa organizaţiile să îşi asume scorul la prezidenţiale - surse

Viorica Dăncilă a spus să îşi dea organizaţiile demisia, ca să îşi asume scorul la prezidenţiale al PSD, au explicat sursele citate.

„Dacă va pierde nu este vina ei, pentru că va invoca faptul că nu a fost lăsată să guverneze timp de şase luni, cum i-a transmis, în şedinţă, liderului PSD Olt Paul Stănescu. E foarte grav ce a zis Viorica Dăncilă. Adică am avut un premier care nu a fost premier şase luni de zile? Era altcineva prim-ministru?”, au afirmat surse din PSD, pentru MEDIAFAX

În cadrul reuniunilor de marţi ale PSD, Paul Stănescu i-a reproşat Vioricăi Dăncilă că din punct de vedere al percepţiei, după ce am discutat cu primarii, lumea o asociază cu Liviu Dragnea. Preşedintele PSD l-a contrazis. În replică, Stănescu i-a comunicat să nu mai vină pe la el în judeţ, în Olt.

„El va lua printre cele mai mari scoruri, cum a luat şi la europarlamentare, dar să nu îi prindă că se duc pe la el prin judeţ”, au detaliat sursele amintite.

 

Oprişan, către Teodorovici: „Nu aţi condus nici măcar o scară de bloc”

Premierul a ieşit de câteva ori din şedinţele social-democraţilor, timp în carea existat şi un moment de schimb de replici între Marian Oprişan şi Eugen Teodorovici, au spus surse din PSD.

Astfel, ministrul de Finanţe a spus că dacă ar fi fost el preşedintele PSD ar fi dizolvat organizaţiile care au pierdut alegerile. Marian Oprişan i-a replicat: „domnule Teodorovici nu aţi condus nici măcar o scara de bloc. Aţi ajuns preşedinte executiv la partid. Mai uşor cu dizolvatul, că nu ştiţi cum este să creaţi o echipă şi să aduceţi oameni lângă dumneavoastră”, au relatat sursele menţionate.

Viorica Dăncilă, turneu de week-end în Moldova

La finalul acestei săptămâni, preşedintele PSD va fi în Moldova şi se va duce la Iaşi, Bacău şi la Vaslui. Dumitru Buzatu, lider PSD Vaslui nu îi va face nicio conferinţă judeţeană, ci un CEx, au spus surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Premierul a precizat, la reunile de marţi, că vrea să se întoarce pe la Vrancea, însă Marian Oprişan, liderul organizaţiei PSD Vrancea i-a explicat că nu are nevoie să vină acum, ci pe 15 august. Dăncilă i-a replicat că pe 15 august ar vrea să meargă la Suceava, însă Oprişan a spus scurt: „dacă vreţi să veniţi, veniţi pe 15, dacă nu, nu”, au adăugat sursele citate.

Analiza eşecului PSD la europarlamentare, prezentată în sinteză de Dăncilă

Liderul PSD Giurgiu Niculae Bădălău a luat cuvântul în CEx de marţi şi i-a spus premierului „ne-aţi promis analiza alegerilor la câteva zile după. Unde este analiza?”. Ea a explicat că totul a fost din cauza lui Liviu Dragnea, a comunicării defectuoase, iar premierul nu a fost lăsat să meargă în campania electorală, ptorivit surselor din PSD.

Un singur sondaj dezvăluit la CEx. Niciun nume din PSD nu a fost menţionat

Sondajul prezentat la reuniunile PSD de marţi a fost făcut pe 1.600 de persoane, prin metoda CATI, prin telefon, însă nu au fost prezentate date legate de lideri politici sau candidaţi la prezidenţiale ai PSD, au declarat surse din partid.

„Singurul pe persoane a fost cu Dan Barna, Dacian Cioloş cum votează electoratul USR. Era Cioloş votat preponderent, electoratul şi-ar fi dorit ca Dacian Cioloş să fie candidatul USR-PLUS, fiind undeva puţin peste 30%, Dan Barna era undeva la 18% şi cam 20% ar vota cu Klaus Iohannis”, au explicat surse social-democrate, pentru MEDIAFAX.

Dăncilă, mult sub scorul PSD în sondaje

„Au fost comandate şi alte sondaje, însă nu au fost arătate. La partide nu sunt mari diferenţe de cifre de la un sondaj la altul, însă în ceea ce priveşte persoanele este dezastru. Viorica Dăncilă e mult sub scorul PSD, e undeva la 9%, iar partidul între 25 şi 27%. Eugen Teodorovici este la 3%, pe prezidenţiabil. Mihai Fifor tot pe la 2 sau 3%, tot pe prezidenţiabil”, au completat sursele amintite.

Teodorovici şi Fifor au anunţat cu câteva zile înaintea CEx că se retrag din competiţia internă pentru prezidenţiale. În schimb, Gabriela Firea a făcut anunţul că nu mai vrea o candidatură la prezidenţiale, marţi, în şedinţa BPN al PSD.

Tot marţi, Liviu Pleşoianu a anunţat că e dispus să candideze independent la alegerile din noiembrie, făcând apel la partidele care ţin la rădăcinile neamului românesc să îl susţină în cursa pentru un mandat la Cotroceni.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, la reuninile BPN şi CEx de marţi, prezidenţiabilul PSD. Congresul partidului în vederea lansării candidatului la prezidenţiale va avea loc pe 3 august la Parlament, au conchis surse social-democrate.

Premierul a declarat, la finalul CEx de marţi, că Paul Stănescu i-a reproşat că este apreciată negativ de români pentru că este asociată cu fostul lider PSD Liviu Dragnea. Ea a afirmat că a venit cu argumente cu care speră că i-a schimbat opinia acestuia.

Liderii PSD Olt şi PSD Vaslui, Paul Stănescu şi Dumitru Buzatu, au fost singurii care au votat împotriva desemnării Vioricăi Dăncilă drept candidat PSD la alegerile prezidenţiale.

Taguri:
cex,
psd,
prezidenţiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici