Cum explică Ciolacu eşecul PSD la moţiunea de cenzură. De ce nu a reuşit liderul PSD să adune parlamentarii la vot

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susţine că a fost o strategie de a nu se face cvorum pentru ca moţiunea de cenzură să nu fie votată. El nu exclude ca PSD să depună o nouă moţiune în sesiunea Parlamentului care începe marţi.

3815 afișări
Imaginea articolului Cum explică Ciolacu eşecul PSD la moţiunea de cenzură. De ce nu a reuşit liderul PSD să adune parlamentarii la vot

Cum explică Ciolacu eşecul PSD la moţiunea de cenzură: „A fost o strategie”

”A fost o strategie de a nu se face cvorum, de a nu se da vot. Eu am spus că vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat vot. Dacă s-ar fi votat o moţiune... Matematic, PSD nu are 233 de voturi. Am încercat să creăm o majoritate. Nu s-a creat cvorum”, spune Marcel Ciolacu.

El a mai spus că există dreptul constituţional de a depune o nouă moţiune sau de a vota această moţiune.

„Ca să amâni ceva, înseamnă că e ceva pe ordinea de zi. În acest moment nu e nimic pe ordinea de zi, deci nu avem ce amâna”, mai spune Ciolacu.

Moţiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”, depusă de 205 parlamentari PSD, nu a putut fi dezbătută şi votată din cauza lipsei cvorumului, fiind prezenţi doar 226 de senatori şi deputaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici