Cum s-a schimbat situaţia de la o oră la alta în privinţa măştii de protecţie. Florin Cîţu hăis, Klaus Iohannis cea

Preşedintelui Klaus Iohannis îi place să dea veşti bune. Aşa s-a întâmplat şi joi, când ne-a spus că nu vom mai purta mască începând din acest weekend, deşi premierul Florin Cîţu ne asigura că eliminarea acestei obligativităţi nu este posibilă înainte de 1 iunie.

1032 afișări
Imaginea articolului Cum s-a schimbat situaţia de la o oră la alta în privinţa măştii de protecţie. Florin Cîţu hăis, Klaus Iohannis cea

Cum s-a schimbat situaţia de la o oră la alta în privinţa măştii de protecţie. Florin Cîţu hăis, Klaus Iohannis cea

„Nu înainte de 1 iunie”, a spus răspicat premierul Florin Cîţu, întrebat care va fi momentul în care românii vor putea renunţa la masca de protecţie în aer liber.

Doar patru ore au trecut până când Klaus Iohannis, după ce i-a chemat la Cotroceni pe premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şeful DSU, Raed Arafat, precum şi alţi specialişti în sănătate publică, a anunţat triumfător altceva.

„Pe 15 mai se elimină portul măştii în exterior cu unele excepţii: târgurile, pieţele sau staţii de transport public”, a fost anunţul preşedintelui.

Mai mult, el a plusat şi a spus că vor fi eliminate restricţiile de circulaţie de pe parcursul nopţii şi simultan se va renunţa la orice restricţie care vizează programul operatorilor economici, a mai spus şeful statului.

Preşedintele a strecurat, în discursul său, o altă schimbare de plan. Obiectivul premierului, ca până pe 1 august România să aibă 10 milioane de persoane vaccinate a fost schimbat, la umbra veştilor bune.

„Am stabilit nişte ţinte de vaccinare. Aş spicui dintr-un tabel. Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate”, spune Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici