Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia lui Hellvig la raportul ANI. Hellvig: Voi merge mai departe cu procesul

Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia secretarului general al PNL, Eduard Hellvig, privind raportul ANI conform căruia s-ar fi aflat în incompatiblitate cât timp a fost ministru al Dezvoltării, acesta anunţând că merge mai departe cu procesul, despre care spune că este instrumentat politic.

214 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia lui Hellvig la raportul ANI. Hellvig: Voi merge mai departe cu procesul

Eduard Hellvig (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucuresşti (CAB) a respins luni, ca neîntemeiată, contestaţia lui Eduard Hellvig privind raportul de evaluare al ANI. Decizia CAB poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Secretarul general al PNL precizează, marţi, într-un comunicat, că a luat act de decizia Curţii de Apel Bucureşti privind contestaţia pe care a formulat-o în urma acuzaţiilor ANI, referitoare la "aşa-zisa stare de incompatibilitate" în care s-ar fi aflat în timpul mandatului de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

"Este o decizie departe de realitate şi de documentele şi probele pe care le-am prezentat atât ANI cât şi instanţei de judecată. În acest context, voi merge mai departe cu procesul până când nevinovăţia îmi va fi demonstrată", declară Hellvig.

El menţionează că explicaţiile pe marginea acestui subiect le-a dat la timpul potrivit, în luna noiembrie 2012, atât Agenţiei Naţionale de Integritate cât şi publicului şi, ulterior, Curţii de Apel Bucureşti.

"Ele rămân valabile şi astăzi. La fel cum rămâne valabilă şi opinia mea că acest proces este unul instrumentat politic", mai declară Eduard Hellvig.

În noiembrie 2012, Eduard Hellvig, la acea dată ministru al Dezvoltării Regionale şi Tursimului, declara că acuzaţiile care i se aduc de către ANI sunt "o mizerie", că motivul atacurilor la adresa sa este legat de funcţia pe care o deţine în PNL şi de faptul că se doreşte ca USL să piardă parlamentarele din 2012 şi prezidenţialele din 2014.

"Înţeleg care este atacul, e de la faptul că sunt secretar general al PNL şi că am fost alături de preşedintele Crin Antonescu din 2009. Motivul e să nu ajungem în 2014, să nu câştigăm alegerile din 2012 şi să nu câştigăm prezidenţialele din 2014", a spus Hellvig.

Eduard Raul Hellvig a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Eduard Raul Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, informa ANI.

În urma evaluărilor demarate la data de 10 octombrie 2012, s-a constatat faptul că Eduard Raul Hellvig s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 mai - 31 octombrie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de Ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, cât şi funcţia de director în cadrul SC Sintezis Birotica SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 84), alin.1), lit. c) şi art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Începând cu data de 7 mai 2012, Eduard Raul Hellvig a exercitat funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, în primul Cabinet Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici