CV Tudor: De ce s-a pus semnul de egalitate între romi şi români?

Preşedintele PRM CV Tudor a declarat, marţi, referitor la plecarea sa în Italia, că ceea ce se întâmplă e „o diversiune” şi a apreciat că răul „este mai vechi”, pentru că „s-a pus semnul de egalitate între romi şi români”, iar "ţiganii criminali au fost puşi în sarcina poporului român".

4 afișări
Imaginea articolului CV Tudor: De ce s-a pus semnul de egalitate între romi şi români?

CV Tudor despre situaţia din Italia: De ce s-a pus semnul de egalitate între romi şi români?

„De ce se pune semnul de egalitate între criminali şi români? Răul este mai vechi. De ce s-a pus semnul de egalitate între romi şi români, cine a avut interesul să lanseze această provocare mincinoasă, în aşa fel încât ţiganii criminali să fie trecuţi în sarcina poporului român. Poporul român e un model istoric de toleranţă de creştinism”, a declarat preşedintele PRM.

Corneliu Vadim Tudor a declarat că situaţia din Italia este „o diversiune bine clocită, care se va termina curând”.

„Noi ştim mai multe. Eu cred că este o diversiune pusă la cale din timp. S-a pândit acest moment, s-a vânat acest pretext. Au mai comis şi alţii infracţiuni de genul acesta, chiar crime. Au comis şi italienii crime pe teritoriul României şi sunt mari mafioţi. Ce să facem acum? O să strigăm: «Moarte italienilor! Căraţi-vă acasă!» Nu vom face aşa ceva”, a arătat liderul PRM.

Acesta a arătat că va pleca în Italia în această calitate de preşedinte al grupului de prietenie România- Italia, şi va „face tot ceea ce este omeneşte posibil” pentru rezolvarea acestei situaţii.

„Eu sunt preşedintele grupului de prietenie România-Italia. Nu stătea în intenţia mea să mă duc acum colo, dar dacă noi, grupurile parlamentare de prietenie, nu facem în asemenea momente de criză tot ceea ce este omeneşte posibil, înseamnă că nu mai avem nici o justificare”, a precizat liderul PRM.

El a menţionat că delegaţia parlamentarilor români va face „tot ce trebuie făcut” pentru a se curma „această vânătoare incalificabilă împotriva românilor”.

Corneliu Vadim Tudor a anunţat că va avea, în cursul zilei de miercuri, şi o întâlnire cu ambasadorul Italiei în România, „pentru că se escaladează această intoleranţă, şi este o vânătoare de români absolut inaceeptabilă”.

„Este regretabilă crima făcută de un om care a fost eliberat din puşcărie în 2006; de fapt nu a făcut nici o zi de puşcărie, în baza unei legi din 2002, ce-i drept, dar ministrul Justiţiei în 2006 era doamna Monica Macovei, favorită şi protejată de domnul Traian Băsescu şi de domnul Franco Frattini. Dacă ar fi fost în puşcărie acest nemernic, nu s-ar mai fi inflamat spiritele în Europa în asemenea hal”, a spus preşedintele PRM.

Acesta a mai precizat că nu s-a stabilit, la nivelul Parlamentului, când va avea loc această deplasare a grupului de prietenie România- Italia, la Roma.

Legat de discuţiile din Italia, Corneliu Vadim Tudor a afimat că va avea contact cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului italian.

Întrebat ce anume la va transmite omologilor italieni, liderul PRM a spus: "Le voi spune să înceteze cu această vânătoare împotriva românilor. Este incalificabil, nedemn ceea ce se întâmplă. Italia este o ţară civilizată”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici