Dan Barna, despre moţiunea de cenzură: Situaţie volatilă este până în ultimul moment. Îmi păstrez optimismul

Liderul USR Dan Barna a afirmat, referitor la moţiunea de cenzură, că situaţia este volatilă până în ultimul moment, referindu-se la parlamentarii PSD care au revenit în partid, însă îşi păstrează optimismul că cei 240 de aleşi vor avea suficientă conştiinţă să voteze pentru căderea Guvernului.

235 afișări
Imaginea articolului Dan Barna, despre moţiunea de cenzură: Situaţie volatilă este până în ultimul moment. Îmi păstrez optimismul

Dan Barna, despre moţiunea de cenzură: Situaţie volatilă este până în ultimul moment. Îmi păstrez optimismul

„Situaţie volatilă este până în ultimul moment. După cum am văzut, astăzi patru pesedişti s-au întors în partid, după ce au stat în Opoziţie vreo 20 de ore. Lucrurile nu sunt clare. Eu sper însă, şi sunt optimist că moţiunea va trece. Pe calculele noastre sunt suficiente voturi şi suficienţi susţinători, astfel încât să reuşim să facem într-adevăr un pas istoric pentru România şi să scăpăm de o guvernare PSD care aproape ne-a scos din Europa”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, la Digi 24.

„Spun că va exista suficientă conştiinţă la cei 240 de parlamentari, care unii au semnat moţiunea, alţii au spus că o vot susţine. Îmi păstrez optimismul. Am discutat cu mai mulţi. Unii au spus că da. Sunt şi nişte oameni care ei faţă de ei, cel puţin în discuţii unul la unul, recunosc că ne aflăm într-o situaţie jenantă”, a completat Barna.

Întrebat dacă poate să dea nume ale aleşilor PSD cu care a discutat şi dacă se aşteaptă ca aceştia să se ridice din bănci şi să voteze moţiunea, liderul USR a răspuns: „Cel puţin trei dintre ei, da. Mă aştept ca oamenii aceştia să se ţină de promisiune. Dacă o fac sau nu, ţine de conştiinţa lor”.

Deputaţii Horia Nasra şi Cornel Itu s-au reîntors în PSD, potrivit unui mesaj postat de Nasra pe Facebook, după ce iniţial anunţaseră că trec la Pro România. Social-democratul a adăugat că nu va vota moţiunea de cenzură.

Printre semnatarii moţiunii de cenzură se numără foştii parlamentari social-democraţi Mihăiţă Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoş, precum şi deputatul PSD Marius Bota.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului joi, începând cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici