Dancă: Firea e amnezică politic când dă vina pe PNL pentru situaţia RADET

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a declarat că Gabriela Firea este „amnezică politic” atunci cândă dă vina pe liberali pentru problemele de la RADET, precizând că primarul general al Capitalei ar trebui să îşi asume faptul că funcţia pe care o are o depăşeşte.

167 afișări
Imaginea articolului Dancă: Firea e amnezică politic când dă vina pe PNL pentru situaţia RADET

Dancă: Firea e amnezică politic când dă vina pe PNL pentru situaţia RADET

„Firea minte de îngheaţă caloriferele oamenilor din Bucureşti şi aruncă vina pentru dezastrul de la RADET pe PNL. Cât tupeu şi nesimţire să ai să dai vina pe PNL pentru propria incompetenţă în condiţiile în care Primăria Capitalei a fost condusă în ultimii 10 ani de reprezentanţii PSD. Firea este pur şi simplu amnezică politic când spune că de vină pentru lipsa căldurii şi a apei calde în mii de apartamente din Bucureşti este PNL care ar fi deţinut controlul la RADET în ultimii 10 ani. -Duamna- Firea ar face bine să-şi asume incapacitatea personală evidentă de a face faţă funcţiei de Primar General şi să citească raportul de insolvenţă al regiei RADET, elaborat şi publicat chiar de administratorul judiciar numit de ea la RADET”, a scris Ionel Dancă, vineri pe Facebook.

Liberalul o acuză pe Firea că a băgat în insolvenţă RADET, înfiinţând o nouă companie energetică în mod ilegal.

„Există fonduri de la Uniunea Europeană în valoare de 176 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de termoficare care stau şi nu sunt folosiţi pentru că Firea a băgat în insolvenţă RADET şi a înfiinţat ilegal o nouă companie energetică. Aşa nu se pot accesa aceste fonduri şi Primăria Capitalei pierde banii gratis de la Uniunea Europeană care ar putea fi folosiţi pentru a rezolva problema RADET”, a adăugat Dancă.

Acesta a adăugat că problemele de la RADET sunt cauzate de neplata subvenţiilor de către Primăria Capitalei în ultimii zece ani.

„Este suficient să citeşti doar câteva date din acest raport pentru a înţelege cine a băgat RADET în situaţia de faliment de astăzi. Situaţia dezastruoasă în care se află RADET a fost cauzată de neplata subvenţiilor chiar de către Primaria Capitalei în ultimii zece ani. Iată ce se spune în acest raport publicat la începutul anului 2017: -Conform protocolului (HCGMB424/2008) încheiat între Municipiul Bucureşti, RADET Bucureşti, Ministerul Economiei şi Finantelor, Electrocentrale Bucuresti SA şi Sucursala Electrocentrale Bucuresti se prevedea la art. 5 că Municipiul Bucuresti va asigura alocaţiile bugetare către RADET în sumele şi la termenele prevăzute în Anexa la prezentul Protocol-”, a completat liberalul.

Ionel Dancă a mai spus că valoarea penalităţilor dobânzilor datorate de RADET furnizorilor a fost în anul 2015 de aproape 267.000.000 lei.

„În continuare, se spune că -Graficul de eşalonare a plăţilor cuprins în Anexa la Protocol nu a fost respectat de PMB, ca urmare, din totalul de 743.400.000 lei au fost alocaţi numai 484.430.757 lei, diferenţa de 258.969.243 lei rămânând neachitată până în prezent.-Aşa se face că valoarea penalităţilor şi dobânzilor pe care RADET trebuie să le plătească furnizorilor a ajuns în anul 2015 la 266.534.000 lei, iar impactul cumulat între 01.01.2013 şi 30.06.2016 a fost de 883.498.443 le. Cine i-a oprit pe primarul -independent- al PSD, Sorin Oprescu, şi pe primarul actual, aşa-zis -dizident- în PSD, Gabriela Firea,să plătească subvenţiile către RADET şi să realizeze investiţiile necesare în sistemul de termoficare din Bucureşti în loc să arunce cu banii pe circ şi vouchere?! În niciun caz PNL!”, a mai scris Dancă, pe Facebook.

În încheiere, liberalul precizează că este nevoie de o administraţie liberală competentă pentru Bucureşti.

„Este nevoie urgent de o administraţie liberală competentă şi eficientă la Capitală, care să ştie să administreze problemele oraşului cu bani europeni, aşa cum este şi în alte oraşe mari din ţară, care să oprească risipa marca Firea-PSD şi să aducă apa caldă şi căldură atunci când e nevoie în casele bucureştenilor. Gata cu minciunile şi pomenile, Duamna Firea!”, a conchis Dancă.

Afirmaţiile liberalului vin după ce Gabriela Firea a spus că atutidinea Opoziţiei din Consiliu privind problemele RADET este strigătoarea la cer, deoarece PNL a deţinut controlul regiei înainte ca ea să fie primar, şi a asistat pasiv la degradare.

Primăria Capitalei şi primarul general Gabriela Firea condamnă ferm orice tentativă a reprezentanţilor Opoziţiei din Consiliul General de a obţine beneficii politice pe seama problemelor din sistemul de termoficare al Bucureştiului, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Edilul Capitalei a mai precizat că nu poate fi rezolvat în 2 ani ce nu a fost realizat de la Revoluţie.

Precizările vin după ce în spaţiul public a fost criticat numărul mare de avarii de la RADET.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici