Dăncilă, despre OUG pe legile Justiţiei: Voi discuta cu Timmermans la Madrid şi îi voi explica/ Nu ştiam dacă era pe lista suplimentară

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că nu ştia despre ordonanţa de urgenţă pe legile Justiţiei, precizând că era pe lista suplimentară a Guvernului şi că va avea o întâlnire la Madrid cu prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans la care îi va explica motivele adoptării actului normativ.

1351 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre OUG pe legile Justiţiei: Voi discuta cu Timmermans la Madrid şi îi voi explica/ Nu ştiam dacă era pe lista suplimentară

Dăncilă, despre OUG pe legile justiţiei: Voi discuta cu Timmermans la Madrid şi îi voi explica/ Nu ştiam dacă era pe lista suplimentară

„Eu astăzi (miercuri - n.r.) nu ştiam dacă această ordonanţă de urgenţă apare pe lista suplimentară sau nu pentru că nu ştiam dacă poate să ia toate avizele. Voi avea o discuţie cu domnul prim-vicepreşedinte Frans Timmermans la Madrid despre această ordonanţă de urgenţă şi îi voi explica motivele şi ce presupune această ordonanţă de urgenţă”, a afirmat Viorica Dăncilă, marţi, la finalul şedinţei CEx al PSD.

Declaraţia şefului Executivului vine după ce prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, marţi, la Bruxelles, că nu a ştiut că va fi adoptată o nouă ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei, de către guvernul condus de Viorica Dăncilă.

„Înainte de a putea comenta trebuie să văd care e OUG. Nu ştiam că va fi adoptată, o să mă uit deîndata ce voi ajunge la birou”, a declarat Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, fiind întrebat cum vede faptul că guvernul Dăncilă a adoptat o nouă ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei.

Guvernul a adoptat, marţi, o OUG care modifică Legile justiţiei. Printre modificări se numără cea potrivit căreia numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului Secţiei de anchetă. Una dintre prevederi arată că şeful Secţiei de anchetă poate dispune asupra tuturor soluţiilor cu magistraţi.

Documentul prevede modificări privind concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, dar şi la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară sau 317/2004 privind CSM.

Totodată, documentul mai arată că Şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor poate dispune în cazul soluţiilor cauzelor.

O altă modificare vizează delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici