Dăncilă, mesaj cu ocazia Zilei de comemorare a victimelor Holocaustului în România: Combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenţia Guvernului

Viorica Dăncilă a transmis, marţi, un mesaj cu prilejul Zilei naţionale de comemorare a victimelor Holocaustului. Potrivit premierului, combaterea antisemitismului este o temă aflată constant în atenţia Guvernului.

159 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, mesaj cu ocazia Zilei de comemorare a victimelor Holocaustului în România: Combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenţia Guvernului

Dăncilă: Combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenţia Guvernului

„Omagiem memoria victimelor Holocaustului din România, cu aceeaşi determinare de a promova o societate a toleranţei şi de a combate orice formă de antisemitism şi de discurs instigator la ură. Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului din România, marcată în fiecare an pe 9 octombrie, este doar o fărâmă de aducere aminte a unui capitol întunecat al istoriei, care a adus suferinţă şi nedreptate pentru milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv din România.La 78 de ani de la începutul deportărilor masive din 1941 ale evreilor din România spre Transnistria, combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenţia Guvernului României şi a reprezentat o temă prioritară a primului mandat al României la Preşedinţia Consiliului UE, din primul semestru al acestui an”, a transmis Viorica Dăncilă, cu ocazia Zilei naţionale de comemorare a victimelor Holocaustului în România.

Premierul a vorbit despre Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi a Holocaustului din România, iniţiativă pe care a susţinut-o.

„Acţiunile promovate de Guvern pentru păstrarea memoriei Holocaustului şi pentru combaterea negaţionismului vor continua, astfel încât generaţiile următoare să cunoască adevărul istoric şi să conştientizeze amploarea suferinţei provocată de antisemitism. Am susţinut îndeaproape iniţiativa de deschidere a unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi a Holocaustului din România şi dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului şi consider că nici un efort nu este prea mare dacă ne dorim combaterea prejudecăţilor care alimentează antisemitismul, rasismul, intoleranţa, xenofobia şi discriminarea sub orice formă”, a subliniat Dăncilă, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

În încheiere, şeful Executivului le-a transmis evreilor din România şi din întreaga lume mesajul „Să fiţi înscrişi cu bine în Cartea Vieţii!”

„Omagiile mele pentru victimele Holocaustului, respect pentru suferinţa lor şi a supravieţuitorilor acelei perioade dramatice din istorie. Ne rugăm pentru ei şi le păstrăm vie amintirea! Anul acesta, ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului coincide cu marcarea marii sărbători de Yom Kippur. Cu această ocazie, adresez întregii comunităţi evreieşti din România şi din întreaga lume -G’mar Chatima Tova- – Să fiţi înscrişi cu bine în Cartea Vieţii!-”, a conchis Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, cu ocazia ceremoniei de promulgare a legii privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, că, prin acest muzeu, România apără istoria, moştenirea şi cultura celor care au contribuit la devenirea naţiunii române.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici