Daniel Constantin, avizat de comisii ca ministru al Agriculturii şi vicepremier

Candidatura lui Daniel Constantin la funcţia de vicepremier şi de ministru al Agriculturii a fost avizată favorabil, marţi, de comisiile parlamentare pentru agricultură, cu 27 voturi "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi o abţinere, parlamentarii PNL şi PDL anunţând că au votat împotrivă.

107 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin, avizat de comisii ca ministru al Agriculturii şi vicepremier

Daniel Constantin (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Daniel Constantin a precizat, la audieri, că este cel mai îndreptăţit să spună că va continua programul de guvernare din 2012, care este foarte bun, iar rezultatele de până acum au dovedit acest lucru. El a mai spus că agricultura este "un motor de creştere economică a României".

"Nu o să schimb nimic din programul fostului ministru al Agriculturii", a spus Constantin, referindu-se la mandatul său de până acum.

El a mulţumit liberalilor că au lucrat împreună la programul de guvernare şi i-a sigurat că va fi pus în practică chiar de liberalii din minister.

El a arătat că pune accent pe accelerarea procesului de comasare a terenurilor, arătând că sunt 10 milioane de hectare de teren solicitate la plată an de an şi că din calcule rezultă că în România nu mai sunt suprafeţe mari care nu sunt lucrate.

Constantin a spus că sunt, în prezent, doar 300.000 de hectare nelucrate, ceea ce este un procent foarte mic.

El a menţionat între proiecte începerea cadastrului rural, reorganizarea activităţii Autorităţii de plăţi în agricutură şi pescuit. Între legile propuse se numără liberalizarea pieţei funciare, pajiştilor, certificatelor de producător, viei şi vinului, fermele de familie, a mai spus Constantin.

La întrebările parlamentarilor, Constantin a mai precizat, în legătură cu hipermarketurile, că este o temă sensibilă, fermierii simţindu-se înşelaţi, în timp ce hipermarketurile reclamă faptul că au nevoie de produse etichetate, ambalate şi de continuitate.

"Ministerul Agriculturii se poziţionează de partea fermierilor şi încercăm printr-un dialog cu hipermarketurile să avem soluţii, cum a fost înfiinţarea colţului produselor româneşti", a mai spus Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici