Decizia în coaliţia UDMR-PDL se ia într-un consiliu din şapte membri, în caz de urgenţă decid liderii

Liderul UDMR Marko Bela a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că Regulamentul de funcţionare a coaliţiei PDL-UDMR prevede că deciziile vor fi luate într-un consiliu al coaliţiei, format din şapte persoane, iar în cazuri urgente, decizia aparţine preşedinţilor celor două formaţiuni.

61 afișări
Imaginea articolului Decizia în coaliţia UDMR-PDL se ia într-un consiliu din şapte membri, în caz de urgenţă decid liderii

Decizia în coaliţia UDMR-PDL se ia într-un consiliu din şapte membri, în caz de urgenţă decid liderii (Imagine: Mediafax Foto)

Marko Bela a menţionat că, împreună cu premierul Emil Boc, a avut o întrevedere, sâmbătă, cu preşedintele Traian Băsescu şi a menţionat şi întâlnirea cu miniştrii nominalizaţi.

El a precizat că au fost definitivate protocolul de guvernare şi regulamentul de funcţionare a coaliţiei PDL-UDMR.

"Se lucrează la finalizarea programului Guvernului, am finalizat protocolul de guvernare şi regulamentul de funcţionare a coaliţiei. În ce priveşte protocolul de guvernare, cât mai repede îl vom face public, conţine proiectele de legi cu care suntem acord şi vrem să fie adoptate, referitoare la descentralizare, reformă, agricultură, dezvoltarea infrastructurală, lărgirea drepturilor minorităţilor, numai ca principii. Include şi discuţia referitoare la proiectul legii minorităţilor, am discutat şi în continuare vom face eforturi pentru adoptarea acestuia", a precizat Marko Bela.

În ceea ce priveşte regulamentul de funcţionare a coaliţiei de guvernare, preşedintele UDMR a precizat că s-a stabilit că se vor lua decizii într-un consiliu al coaliţiei, format din şapte persoane, iar în cazuri urgente, doar din cei doi preşedinţi, ai PDL şi UDMR, adică Emil Boc şi Marko Bela.

Elena Udrea, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Cătălin Croitoru, Orest Onofrei, Mihai Şeitan şi Gabriel Sandu sunt propunerile de miniştri PDL aprobate, vineri, prin vot, de membrii Colegiului Director al partidului.

Marko Bela, Kelemen Hunor, Laszlo Borbely şi Attila Cseke sunt reprezentanţii UDMR care au fost desemnaţi, vineri, de Consiliul Permanent al formaţiunii, pentru a face parte din noul Guvern Boc.

Grupul independenţilor este reprezentat în Guvern de un ministru, cel al Apărării, Gabriel Oprea. De asemenea, în categoria miniştrilor independenţi se află Sebastian Vlădescu, desemnat pentru portofoliul Finanţelor, Theodor Baconschi, la MAE, precum şi Cătălin Predoiu, la Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici