Video DECLARAŢIA ZILEI Theodor Paleologu: "Mă simt responsabil să pun bazele unui nou partid de dreapta. Nu am aspiraţii de şef"

Fostul ministru Theodor Paleologu a declarat, miercuri, că se simte responsabil faţă de cei care i-au susţinut candidatura, afirmând că, dacă ar pune bazele unui nou partid de dreapta, va lăsa altora conducerea şi se va concentra pe educarea cadrelor de partid.

634 afișări

"Foarte mulţi sînt cei care mă îndeamnă să pun bazele unui nou partid de dreapta, cu o clară identitate liberală şi conservatoare. Pe de-o parte, mă simt responsabil faţă de cei care m-au votat, care au strîns semnături, au dat flyere şi au combătut pentru candidatura mea. Sînt oameni care au dat din banii şi timpul lor pentru o cauză comună. Au pus suflet, s-au implicat şi acum sînt dezamăgiţi. Nu-i pot lăsa aşa", a scris Theodor Paleologu, pe Facebook.

Paleologu a afirmat, însă, că nu are aspiraţii de şef de partid şi că a va lăsa altora conducerea şi se va concentra pe educarea cadrelor de partid.

"Pe de-altă parte, nu am aspiraţii de şef de partid şi voi dedica foarte mult timp şcolii de la Casa Paleologu, o cauză cel puţin la fel de importantă în opinia mea. Dacă totuşi voi urma îndemnul acestor susţinători şi simpatizanţi, o voi face cu totul altfel decît s-a procedat pînă acum la crearea de noi partide. Aşa cum spunea un susţinător fervent, ar trebui să fie un partid-şcoală, adică o organizaţie care să formeze spiritul civic şi militant al membrilor şi simpatizanţilor din timp, cu cîţiva ani înainte de următoarele alegeri. Voi lăsa altora conducerea partidului, eu urmînd a mă concentra pe educarea cadrelor. Aş fi mai degrabă mentor decît preşedinte", a spus Paleologu.

Acesta a precizat că postarea sa nu este "un angajament", ci un schimb de idei.

Paleologu a candidat independent la alegerile parlamentare, în Bucureşti. Deşi a obţinut cel mai mare număr de voturi dintre toţi candidaţii independenţi, în Capitală, Paleologu nu a reuşit să obţină un nou mandat de parlamentar.

Theodor Paleologu a obţinut la alegerile din 11 decembrie 8.278 de voturi, având nevoie de aproximativ 25.000 de voturi pentru a intra în Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici