Declaraţie de dragoste primită de Maia Sandu: Guvernul României sprijină necondiţionat Republica Moldova

Guvernul României reafirmă sprijinul necondiţionat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar şi pentru consolidarea economiei şi menţinerea stabilităţii şi securităţii în faţa provocărilor din regiune, afirmă Nicolae Ciucă. Premierul a fost primit joi de Maia Sandu.

1102 afișări
Imaginea articolului Declaraţie de dragoste primită de Maia Sandu: Guvernul României sprijină necondiţionat Republica Moldova

Declaraţie de dragoste primită de Maia Sandu: Guvernul României sprijină necondiţionat Republica Moldova

„Prim-ministrul Nicolae Ciucă, aflat în prima sa vizită oficială la Chişinău, a fost primit astăzi (joi - n.r.) de preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Cu această ocazie, Maia Sandu a mulţumit României pentru tot sprijinul acordat, astfel încât populaţia şi economia Republicii Moldova să treacă cu bine peste iarna complicată, determinată de o creştere exponenţială a costurilor la energie şi gaze, precum şi de lipsa acută a furnizării acestor resurse, în special prin întreruperea furnizării de către Gazprom timp de câteva luni”, transmite Executivul.

Potrivit sursei citate, premierul Nicolae Ciucă a mulţumit, la rândul său, pentru decizia Parlamentului Republicii Moldova de a adapta legislaţia în conformitate cu hotărârea Curţii Constituţionale, respectiv de a acorda limbii române statutul de limbă oficială în Republica Moldova.

„Vizita la Chişinău, un loc de suflet pentru români, îmi oferă prilejul să reafirm sprijinul necondiţionat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar şi pentru dezvoltarea economiei, implementarea reformelor şi bunăstarea tuturor cetăţenilor săi. Vreau să apreciez în mod deosebit modul exemplar în care autorităţile Republicii Moldova au reuşit să gestioneze, cu largul sprijin internaţional, situaţia de securitate şi ameninţările actuale. România va rămâne mereu alături de Republica Moldova, indiferent de dificultatea temelor de securitate din regiune”, a afirmat Ciucă.

Preşedintele Maia Sandu a prezentat paşii făcuţi de Republica Moldova pentru îndeplinirea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene în scopul pregătirii deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Principalele probleme ale justiţiei au fost invocate în paralel cu eforturile Guvernului Republicii Moldova de a asigura stabilitatea, securitatea şi siguranţa fiecăruia dintre cetăţeni. În privinţa acestor aspecte, Maia Sandu a salutat cooperarea deosebită între România şi Republica Moldova, pentru a depăşi provocările generate de încercările repetate de destabilizare a situaţiei politice şi sociale intervenite din partea Federaţiei Ruse.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a subliniat angajamentul total al României în susţinerea Republicii Moldova, atât pe parcursul său european, cât şi pentru consolidarea situaţii economice şi menţinerea stabilităţii şi a securităţii în faţa provocărilor hibride la care este supusă.

„Totodată, a fost prezentat stadiul implementării programului de sprijin finanţat cu 100 de milioane de euro de către Guvernul României. În acest sens, premierul român a anunţat deblocarea primei părţi de 25 milioane euro a acestui program, care a fost aprobată de către Guvernul României. Din perspectiva cooperării la nivelul mediului de afaceri, ambele părţi au arătat deschidere pentru a încuraja mediul de business de pe ambele maluri ale Prutului să colaboreze în domeniile de interes reciproc şi relevante pentru potenţialul de dezvoltare economică”, se mai arată în comunicat.

În vizita oficială, premierul României este însoţit de ministrul Apărării, Angel Tîlvâr, ministrul Energiei, Virgil Popescu, Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
maia sandu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici