Delegaţii la Congresul PSD vor alege mai întâi preşedintele, apoi vor decide vicepreşedinţii

Delegaţii la Congresul extraordinar al PSD din 20 februarie vor alege, mai întâi, preşedintele partidului, după care, în altă procedură de vot, vor decide, de pe lista prezentată de câştigător, ceilalţi membri ai conducerii centrale.

15 afișări
Imaginea articolului Delegaţii la Congresul PSD vor alege mai întâi preşedintele, apoi vor decide vicepreşedinţii

Delegaţii la Congresul PSD vor alege mai întâi preşedintele, apoi vor decide vicepreşedinţii (ImagineŞ Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Surse din PSD au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că liderii de organizaţii judeţene pro-Geoană au decis, miercuri, la o nouă întâlnire cu acesta, ca alegerile de la congresul din 20 februarie să aibă loc în două etape.

Iniţial, susţinătorii lui Geoană stabiliseră şi impuseseră, prin vot, la CExN, varianta ca votul pentru preşedinţia PSD să echivaleze, automat, şi cu votul pentru o echipă de conducere propusă de fiecare candidat, pe liste în care să figureze prim-vicepreşedintele, secretarul general, cei 15 vicepreşedinţi şi ceilalţi membri ai BPN.

După discuţia de miercuri, varianta stabilită de susţinătorii lui Geoană a fost ca fiecare candidat să prezinte Congresului o listă cu mai mulţi candidaţi la fiecare funcţie de conducre, din care delegaţii să poată alege.

Sursele citate au arătat că, în aceste condiţii, dacă această variantă de liste deschise va trece de votul Congresului, delegaţii vor decide, întâi, prin vot, preşedintele partidului.

După numărarea voturilor şi anunţarea preşedintelui, se va organiza un nou vot.

Delegaţii vor alege, din lista celui declarat câştigător, un prim-vicepreşedinte, un secretar general 15 vicepreşedinţi şi alţi 15 membri ai Biroului Permanent, asimilaţi funcţiilor de secrerari executivi naţionali.

Candidaţii înscrişi la aceste funcţii pe listele propuse de alţi competitori la preşedinţia PSD nu vor putea intra în procedura de alegere prin votul congresului, delegaţii urmând să aleagă exclusiv din cei înscrişi pe lista celui care a câştigat preşedinţia.

De asemenea, au mai arătat sursele citate, un posibil candidat la funcţia de prim-vicepreşedinte, secretar general, vicepreşedinte sau secretar executiv va trebui să aleagă lista unui candidat la preşedinţie, excluzându-se posibilitatea candidaturii pe liste diferite, propuse de contracandidaţii la şefia PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici