Deputat ALDE: Iohannis nu l-a schimbat pe Maior din funcţie că îi pregătea vizita electorală în SUA

Deputatul ALDE Andrei Gerea a afirmat, luni, că preşedintele Klaus Iohannis nu l-a schimbat din funcţie pe George Maior pentru că ambasadorul îi pregătea vizita în SUA. El a adăugat că vizita şefului statului la Casa Albă este una electorală şi o oportunitate de a face o poză cu Donald Trump.

798 afișări
Imaginea articolului Deputat ALDE: Iohannis nu l-a schimbat pe Maior din funcţie că îi pregătea vizita electorală în SUA

Deputat ALDE: Iohannis nu l-a schimbat pe Maior din funcţie că îi pregătea vizita electorală în SUA

„Iohannis se află în faţa celei de-a doua vizite în #SUA. O mare realizare pentru politica externă ar spune mulţi, dar la cum se prezintă lucruile, concluzia va fi simplă: se va duce exact cum a venit. În mod firesc, vizita unui preşedinte al României în SUA reprezintă un eveniment important pentru întreaga ţară, pentru relaţiile cu partenerii americani. Însă, ce se întâmplă atunci când un preşedinte al României, în persoana lui Klaus Iohannis, merge în SUA fără un obiectiv clar, fără un mandat stabilit? Simplu, merge să îşi continue campania electorală. Pentru Klaus Iohannis această vizită nu reprezintă decât o oportunitate de a face o poză cu preşedintele SUA pentru campania sa electorală”, a scris Andrei Gerea, pe Facebook.

Deputatul ALDE a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis l-a menţinut în funcţia de ambasador al României în SUA pe George Maior tocmai pentru că acesta îi pregătea vizita pe care urmează să o aibă şeful statilui marţi, la Casa Albă.

„Acum încep să înţeleg şi de ce preşedintele Iohannis nu a schiţat niciun gest în a-l schimba pe #GeorgeMaior din fruntea Ambasadei României în SUA. Iohannis aştepta ca ambasadorul său să îi pregătească drumul pentru o nouă vizită în SUA, una electorală. Cu toate că se află în serviciul României, adică al tuturor instituţiilor care conduc democratic România (Parlament, Guvern, Preşedinţie) ambasada României de la Washington pare mai degrabă a fi în slujba realegerii lui Iohannis pentru al doilea mandat de preşedinte. Maior trebuia schimbat încă din luna aprilie, după ce a apărut raportul comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, prin care s-a arătat cum acesta folosea binomul SRI-DNA ca o maciucă pentru eliminarea adversarilor politici. Însă, este menţinut în funcţie pentru a-i servi interesele lui Iohannis şi nu ale României”, a adăugat Gerea.

Totodată, deputatul ALDE susţine că Iohannis nu s-a consultat cu nimeni din ministerul Energiei, deşi pe agenda discuţiilor cu Donald Trump apare relaţia economică dintre SUA şi România dar şi relaţia pe energie.

„Citeam zilele trecute că vizita preşedintelui Klaus Iohannis în SUA vizează trei obiective: parteneriatul strategic, relaţia economică şi relaţia pe energie. Sunt curios cu cine de la Ministerul Energiei a discutat preşedintele Iohannis? Răspunsul e la fel de simplu: cu nimeni! Aşadar, ce discuţii va avea pe zona energiei preşedintele? Care sunt obiectivele pentru sectorul energetic din România pe care le promovează preşedintele? Multe întrebări, niciun răspuns şi cel mai probabil nici nu vom primi. Ce vom primi cu siguranţă vor fi o serie de poze, care însă nu vor aduce nimic bun pentru România”, a mai scris Andrei Gerea.

Preşedintele Klaus Iohannis va ajunge, marţi, la ora 21:00, ora României, la Casa Albă din Washington, unde va fi întâmpinat de preşedintele SUA, Donald Trump, informează Administraţia Prezidenţială. Securitatea Mării Negre este unul dintre subiectele care vor fi abordare de cei doi oficiali.

Taguri:
gerea,
iohannis,
trump

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici