Deputat PDL: Cer miniştrilor Sănătăţii să dea socoteală de falimentul încrederii în sistemul de sănătate

Deputatul PDL Adrian Gurzău a declarat că le cere tuturor miniştrilor Sănătăţii din România "să dea socoteală faţă de falimentul încrederii în sistemul de sănătate", solicitându-i actualului deţinător al portofoliului, Cseke Attila, să prezinte naţiunii starea de sănătate a spitalelor din ţară.

17 afișări
Imaginea articolului Deputat PDL: Cer miniştrilor Sănătăţii să dea socoteală de falimentul încrederii în sistemul de sănătate

Deputat PDL: Cer miniştrilor Sănătăţii să dea socoteală de falimentul încrederii în sistemul de sănătate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Le cer tuturor miniştrilor Sănătăţii din România să dea socoteală faţă de falimentul încrederii în sistemul de sănătate românesc. Asistăm stupefiaţi cum personalităţi şi oameni politici din ţara noastră pleacă spre spitalele din străinătate. Viena a devenit o Mecca spitalicească pentru bolnavii noştri. Mă îngrijorează lipsa de încredere a românilor în medicii de la noi, mă îngrijorează sentimentele oamenilor faţă de Guvernul şi partidul care le mai cer bani pentru ceva ce nu performează. Mă îngrijorează viitorul copiilor noştri şi îi cer ministrului Cseke Attila să prezinte naţiunii starea de sănătate a spitalelor din ţară, ca o responsabilitate minimă înainte de a mai colecta bani de la populaţie", susţine Gurzău într-un comunicat de presă transmis duminică, şi citat de corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul PDL s-a întrebat cum se poate ca Austria, o ţară cu doar opt milioane de locuitori, să fie capabilă să aibă un sistem de sănătate atât de performant, încât românii "au bătătorit drumul spre Viena".

"S-ar putea face o cursă specială, un fel de navetă şi un hotel al românilor însoţitori. Iar televiziunile au deja care de reportaj instalate la Viena. Dar cum s-a ajuns aici? Câţi bani a înghiţit în fiecare an sănătatea din România, câte taxe şi câtă şpagă s-au dus din buzunarele românilor? Hoţia, mafia din sănătate, indolenţa şi incompetenţa celor care au condus sănătatea de la noi au pus la pământ sistemul", afirmă Adrian Gurzău.

Gurzău susţine că i-a cerut, în urmă cu câteva luni, ministrului Cseke Attila să facă un audit în sistemul de sănătate, ca să se vadă clar unde se duc banii cetăţenilor şi cu ce eficienţă.

"Mi-a răspuns că acum nu mai sunt bani nici pentru audit, un fel de a pune cruce problemei, dar şi speranţei noastre că nu plătim degeaba bani la asigurările de sănătate. Acum cetăţenii sunt chemaţi la un nou efort, acela de a mai da cinci la sută din pensii, tot pentru sistemul de sănătate. Atrag atenţia ministrului de resort că pe fondul lipsei de încredere a populaţiei în spitalul românesc, suprataxarea aceasta va avea doar consecinţe negative în reacţia publicului faţă de cei care o impun", spune Gurzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici