Deputat PDL: Trebuie să ne schimbăm atitudinea. Nu mai putem merge la televizor să croşetăm

Deputatul PDL de Alba Clement Negruţ a declarat, vineri, că PDL şi miniştrii partidului trebuie să îşi schimbe atitudinea, precizând că nu se mai poate să meargă la televiziuni "să croşeteze", ci trebuie să înţeleagă că "politica trebuie făcută cu oamenii, nu pe tabloide".

705 afișări
Imaginea articolului Deputat PDL: Trebuie să ne schimbăm atitudinea. Nu mai putem merge la televizor să croşetăm

Deputat PDL: Trebuie să ne schimbăm atitudinea; nu mai putem merge la televizor să croşetăm (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Clement Negruţ a afirmat, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că PDL trebuie să îşi schimbe atitudinea şi să se întoarcă foarte aproape de oameni şi de societatea civilă.

El a spus că toţi cei din PDL trebuie să îşi schimbe atitudinea, dar în special miniştrii partidului.

Întrebat dacă s-ar impune o remaniere guvernamentală, Clement Negruţ a spus că importantă este mai degrabă o schimbare de atitudine.

"Remanierea este clar că trebuie să se întâmple. E clar. Dar eu cred că nu neapărat remanierea guvernamentală - că schimbăm pe x cu y - e importantă, ci atitudinea trebuie schimbată, atitudinea miniştrilor trebuie schimbată. Nu mai putem să mergem la televizor să croşetăm, nu mai putem să mergem la televizor şi să spunem că ne stă broasca nu ştiu unde şi trebuie să o scuipăm. Oamenii s-au săturat. Oamenii politici trebuie să înţeleagă că sunt puşi acolo datorită muncii mele şi a altora din partidul acesta, care au adunat voturi. Eu mă simt sacrificat acum de PDL, ca parlamentar, pentru că toată lumea aruncă în parlamentari (…)", a spus Negruţ.

Parlamentarul a adăugat că nu îi este teamă să le spună acest lucru colegilor săi deoarece şi-a câştigat, de 15 ani de când este în partid, dreptul de a vorbi.

Întrebat atitudinea cărui ministru nu îi place, Negruţ a dat-o exemplu pe Elena Udrea.

"Trebuie să înţelegem că politica trebuie făcută cu oamenii, nu pe tabloide", a spus deputatul PDL.

Întrebat dacă el consideră că Traian Igaş a gestionat corect în această perioadă Ministerul de Interne, Negruţ a răspuns că în unele momente situaţia nu a fost suficient de bine coordonată.

"Igaş a avut de gestionat o situaţie critică şi care, în unele momente, în opinia mea, nu a fost suficient de bine coordonată (…) Într-un minister de genul ăsta, a previziona şi a preîntâmpina e foarte important. Acolo trebuia să ai şi un pic de fler, pentru că ai anumite structuri care te informează şi-ţi spun de ceea ce urmează să se întâmple. Cred că lucrurile au fost lăsate prea mult în ideea că «ei, nu o să se întâmple nimic»", a afirmat Negruţ.

Întrebat ce miniştri ar trebui remaniaţi, Clement Negruţ nu a dorit să facă nominalizări, reiterând ideea că importantă este schimbarea atitudinii şi afirmând că o remaniere trebuie să se facă şi este apanajul primului-ministru.

Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu declara, luni, că la şedinţa Colegiului Director al partidului s-a vorbit despre remaniere "ca o ipoteză de lucru", nu s-au rostit nume, fiind doar o discuţie privind variantele "pentru reîmprospătarea forţei de mesaj a PDL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici