Deputat PNL: PSDragnea lasă milioane de români navetişti pe drumuri

Deputatul PNL Florin Roman a solicitat PSD să introducă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de plen a Camerei Deputaţilor proiectul de lege care acordă dreptul primăriilor şi consiliilor judeţene să stabilească şi să liciteze traseele de transport public local.

391 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL: PSDragnea lasă milioane de români navetişti pe drumuri

Deputat PNL: PSDragnea lasă milioane de români navetişti pe drumuri

Solicitarea liberalului vine care urmare a deciziei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de respingere a cererii PNL pentru a supune votului final proiectul de lege care modifică Legea 92/2007 a serviciilor de transport public local.

„Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a refuzat solicitarea PNL de a discuta în plen şi de a supune votului final proiectul de lege cu privire la modificarea legii serviciilor publice de transport public local (Legea 92/2007), ceea ce va genera haos total în transportul navetiştilor şi elevilor din toată ţara”, a declarat Florin Roman, potrivit unui comunicat de presă al PNL, remis vineri MEDIAFAX.

Deputatul PNL a adăugat că deşi a fost dezbătut şi adoptat, în procedură de urgenţă, de comisiile de specialitate, ulterior secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, Sirma Caraman, a cerut amânarea iniţiativei legislative.

„Cele trei comisii de fond - administraţie publică, transporturi şi industrii - au dezbătut şi adoptat acest proiect de lege, în regim de urgenţă, la solicitarea secretarului de stat din MDRAP, doamna Sirma Caraman. Peste noapte, probabil la presiunea transportatorilor, secretarul de stat s-a sucit, solicitând o amânare, astfel încât criteriile de licitaţie a traseelor să fie stabilite în corpul legii şi nu prin Ordin de ministru, ca şi până acum”, a explicat Roman.

Liberalul a mai afirmat că proiectul de lege este un pas spre descentralizare.

„Proiectul de lege dă dreptul primăriilor şi consiliilor judeţene să stabilească şi să liciteze traseele de transport public local, iar desemnarea câştigătorilor să nu se mai facă de către Ministerul Transporturilor, ceea ce reprezintă un pas important spre normalizare şi descentralizare. Numai că interesele unor operatori sunt mai puternice decât interesul cetăţenilor care îşi doresc un transport concurenţial, liberalizat, în condiţii de confort”, a precizat Roman.

Deputatul PNL a semnalat că în lispa acestei legi elevii nu vor mai putea să circule cu autobuzul.

„În calitate de preşedinte al Comisiei de administraţie publică atrag în modul cel mai serios atenţia că majoritatea programelor judeţene de transport public interjudeţean expiră spre sfârşitul anului. În lipsa acestei legi, navetiştii şi elevii nu vor mai putea circula cu autobuzul. În multe judeţe, din cauza haosului legislativ, autorităţile locale sunt date în judecată şi plătesc bani grei, milioane de euro, ca despăgubiri, unor samsari privaţi din transporturi.”, a precizat Roman.

Aceasta le-a cerut social-democraţilor să nu pună „pe butuci” transportul local.

„Nu e de joacă! Se blochează România, din cauza unor funcţionari, probabil, corupţi. Am atras atenţia că unii transportatori licitează doar traseele profitabile, în timp ce oamenii de la ţară sunt ai nimănui, deşi ei sunt principalii beneficiari.Prin amânarea votării acestei legi, PSDragnea pune transportul local pe butuci! Dacă transportul local se blochează, PSD este singurul vinovat! PNL solicită majorităţii de stânga PSD-ALDE să nu se mai joace cu soarta milioanelor de călători şi să accepte discutarea şi votarea legii!”, a conchis liberalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici