Deputaţii PNL vor depune o moţiune simplă pe sănătate

Grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor intenţionează să depună o moţiune simplă pe sănătate, în săptămânile care urmează, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul liberal de Timiş Horia Cristian.

19 afișări
Imaginea articolului Deputaţii PNL vor depune o moţiune simplă pe sănătate

Deputatul liberal de Timiş Horia Cristian

"Grupul parlamentar PNL din Cameră a depus şapte interpelări şi a adresat, de asemenea, o scrisoare deschisă Ministerului Sănătăţii. În funcţie de răspunsurile la aceste interpelări pe care le-am depus, vom depune o moţiune simplă pe sănătate în săptămânile care urmează”, a spus Cristian.

Potrivit acestuia, liberalii vor depune moţiunea deoarece bugetul alocat sănăţăţii în acest an nu este suficient decât până în luna septembrie.

"Bugetul alocat sănătăţii acestui an nu ajunge decât până în luna septembrie, fapt care este consfiinţit şi de normele de aplicare ale contractului-cadru (semnat între Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia Medicilor de Familie – n.r.)”, a mai spus deputatul PNL.

Conform acestuia, este "inadmisibil” şi fără precedent ca un buget al sănătăţii să fie "gândit doar pe nouă luni”.

Horia Cristian a adăugat că un alt motiv pentru care grupul parlamentar PNL va depune moţiunea simplă este faptul că anumite servicii medicale sunt "defavorizate” de contractul-cadru semnat între Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia Medicilor de Familie.

"În afară de faptul că aceşti bani nu sunt suficienţi, prin modul în care este scris contractul-cadru sunt favorizate anumite categorii de servicii medicale, care au o utilitate extrem de redusă pentru pacienţi. Alte servicii medicale, cum sunt imagistica de înaltă performanţă, vor fi defavorizate şi vor obliga pacienţii să plătească aceste servicii”, a explicat Cristian.

Medicii de familie au semnat, marţi, un protocol cu Ministerul Sănătăţii.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici