Deputaţii PSD şi PNL au părăsit plenul, după ce nu au reuşit să pună în dezbatere Legea pensiilor

Deputaţii PSD şi PNL au părăsit, luni, lucrările Camerei, după ce timp de o oră au încercat, fără succes, introducerea pe ordinea de zi a plenului a reexaminării Legii pensiilor.

17 afișări
Imaginea articolului Deputaţii PSD şi PNL au părăsit plenul, după ce nu au reuşit să pună în dezbatere Legea pensiilor

Deputaţii PSD şi PNL au părăsit plenul, după ce nu au reuşit să pună în dezbatere Legea pensiilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Reprezentanţii PSD şi ai PNL au cerut, în plenul Camerei Deputaţilor, ca reexaminarea Legii pensiilor să fie primul punct pe ordinea de zi, însă preşedintele forului legislativ, Roberta Anastase, a spus că nu poate încălca Regulamentul, fiind necesară respectarea unor termene pentru discutarea în plen a reexaminării acestei legi.

După ce au susţinut necesitatea discutării în plen a Legii pensiilor, arătând că doresc astfel "să ajute Guvernul", reprezentanţii PSD şi PNL au precizat că rămân consecvenţi în demersul lor de a solicita demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, anunţând că părăsesc lucrările şi nu participă la dezbaterile conduse de Roberta Anastase.

"Am sperat şi am dorit să participăm la o lege a pensiilor care să nu mai fie fraudată", a spus Eugen Nicolăescu (PNL), în timp ce viceliderul grupului PSD, Marian Neacşu, a precizat că social-democraţii ar putea reveni asupra deciziei în momentul în care Legea pensiilor va intra din nou în plenul Camerei.

"Sper că n-aţi sperat că voi încălca Regulamentul. Cu plecare din plen, ne-am obişnuit", a replicat Roberta Anastase.

Ea a mai spus în timpul dezbaterilor, ironic, că îi este frică să nu fie suspendată 15 zile din plen, aşa cum solicita Opoziţia printr-o adresă înaintată Biroului Permanent al Camerei.

"Mi-e frică să nu mă suspendaţi 15 zile din plen, supunând la vot un lucru care este neregulamentar", a spus Anastase.

În legătură cu dorinţa opoziţiei de "a ajuta Guvernul" prin discutarea Legii pensiilor în plenul Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a spus că opoziţia "a ajutat destul Guvernul" stabilind ca asumarea răspunderii pe Legea salarizării să fie în 14 decembrie.

Totodată, Roberta Anastase a precizat că reexaminarea Legii pensiilor ar urma să intre în dezbaterea plenului săptămâna viitoare.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor convocat de opoziţie a decis, joi, ca raportul Comisiei de muncă la Legea pensiilor să intre luni în dezbaterea plenului, a anunţat vicepreşedintele Camerei Ludovic Orban (PNL), după şedinţa la care PDL, UDMR şi Roberta Anastase nu au participat.

Comisia de muncă a adoptat, în urmă cu o săptămână, în absenţa reprezentanţilor coaliţiei guvernamentale, un raport preliminar la cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu la Legea pensiilor, care stabileşte că femeile se vor pensiona la 60 de ani, bărbaţii la 64 de ani, dar şi reducerea stagiului de cotizare şi punctul de pensie de 45% din salariul mediu pe economie.

Comisiile juridice şi de regulament au decis, miercuri, la sesizarea deputatului PDL Iustin Cionca-Arghir, că membrii Comisiei de muncă trebuie să se pronunţe numai pe obiecţia ridicată de şeful statului, nu şi pe alte articole. Reprezentanţii opoziţiei în aceste comisii s-au opus acestui punct de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici