Deputatul PSD Anghel Stanciu a demisionat din Comisia de Cod electoral

Deputatul PSD Anghel Stanciu a anunţat, marţi, în Comisia parlamentară de Cod electoral, că se retrage din această comisie deoarece nu este de acord cu proiectul Pro Democraţia privind introducerea votului uninominal.

6 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Anghel Stanciu a demisionat din Comisia de Cod electoral

Deputatul PSD Anghel Stanciu a demisionat din Comisia de Cod electoral

Stanciu a precizat că personal consideră că singurul proiect care poate duce la crearea unei majorităţi parlamentare şi a unui guvern stabil este cel iniţial al PSD.

"Consider că proiectul Pro Democraţia nu reprezintă scrutinul uninominal, ci este cel mult un scrutin mixt cu finalitate proporţională”, a spus Anghel Stanciu, adăugând că acest proiect nu duce la reforma clasei politice româneşti, ci la formarea de coaliţii care nu vor avea suport adecvat în Parlament.

Preşedintele Comisiei de Cod electoral, Mihai Voicu (PNL), a precizat că PSD poate să-şi completeze, cu prima ocazie, numărul de parlamentari din comisie, numind alt reprezentant în locul lui Anghel Stanciu.

PSD a anunţat, la reuniunea de la Bran, că susţine sistemul german de vot, care prevede votul mixt (uninominal şi pe liste), Victor Ponta, anunţând că revine în Comisia de Cod electoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici