LIVE-TEXT   Criza politică din Marea Britanie, ziua 2 - Au demisionat secretarii şi miniştri de la Interne, Trezorerie, Locuinţe, Sănătate, Finanţe, Învăţământ şi Familie.Secretarul pentru Locuinţe a fost concediat. Numărul demisiilor a ajuns la 42

  • Mike Freer a demisionat din funcţia de ministru pentru Exporturi
  • John Glen a demisionat din funcţia de secretar al Trezoreriei.
  • Robin Walker a demisionat din funcţia de ministru al Şcolilor.
  • Subsecretarul de stat parlamentar pentru copii şi familie, Will Quince şi-a dat demisia.
  • Victoria Atkins demisionează din funcţia de ministru al Afacerilor Interne
  • Jo Churchill a demisionat din funcţia de subsecretar al Mediului.
  • Stuart Andrew demisionează din funcţia de ministru al Locuinţelor
  • Laura Trott tocmai a demisionat din funcţia de consilier în departamentul de transport.
  • Boris Johnson nu mai are susţinere din partea propriului său guvern. Au demisionat secretarii şi miniştri de la Interne, Trezorerie, Muncă, Afaceri, Mediu, Sănătate, Finanţe, Învăţământ şi Familie.
3989 afișări
Imaginea articolului Criza politică din Marea Britanie, ziua 2 -  Au demisionat secretarii şi miniştri de la Interne, Trezorerie, Locuinţe, Sănătate, Finanţe, Învăţământ şi Familie.Secretarul pentru Locuinţe a fost concediat.  Numărul demisiilor a ajuns la 42

Gov.uk

23:00 - Michael Gove a fost demis

Boris Johnson l-a concediat pe secretarul de stat pentru locuinţe, comunităţi şi administraţia locală din Marea Britanie, Michael Gove, care i i-a transmis în particular primului ministru să plece, a dezvăluit SkyNews

Încă doi parlamentari demnitari demisionează - în total 42 au demisionat. James Daly, consilier ministerial la Departamentul de Muncă şi Pensii, a demisionat.David Mundell a demisionat şi din funcţia de trimis comercial al Regatului Unit în Noua Zeelandă.

 

21:00  - Un ministru de interne îl trădează pe premierul britanic 

Priti Patel, ministrul de interne, îi susţine pe miniştrii demisionari din cabinet, spunând că Boris Johnson ar trebui să plece, relatează Matt Datan, din Times. Patel a fost unul dintre cei mai puternici susţinători ai lui Johnson.  

20:00 Ruth Edwards demisionează din funcţia de PPS a secretarului scoţian, acuzând guvernul că a închis ochii la acuzaţiile de agresiune sexuală.

Ruth Edwards a demisionat din funcţia de PPS a lui Alister Jack, secretarul scoţian. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ea spune că nu mai poate servi într-un guvern "a cărui conducere a închis ochii la acuzaţiile de agresiune sexuală în propriile rânduri".

18:30 Mike Freer demisionează din funcţia de ministru pentru exporturi şi egalităţi, afirmând că guvernul "creează o atmosferă de ostilitate pentru persoanele LGBT+.

Mike Freer a demisionat din funcţiile de ministru pentru exporturi şi ministru pentru egalităţi, afirmând că guvernul "se îndepărtează de partidul conservator cu o singură naţiune la care m-am alăturat, nu în ultimul rând prin crearea unei atmosfere de ostilitate faţă de persoanele LGBT+".

18:00 Subsecretarul de stat parlamentar pentru salvgardare şi-a dat demisia

Rachel Maclean demisionează din funcţia de ministru al salvgardarii, spunând că „valorile, principiile, integritatea şi decenţa contează mai mult decât orice”

17:00 Boris Johnson depune mărturie comisiei de legătură ale Comunelor

Boris Johnson urmează să depună mărturie comisiei din partea Camerei Comunelor la ora 15:00 (17:00 ora Romaniei).

Potrivit comisiei, sesiunea va acoperi „situaţia din Ucraina, răspunsul guvernului la creşterea costului vieţii şi integritatea în politică”.

Guvernul lui Boris Johnson a suferit cele mai multe demisii ministeriale într-un interval de 24 de ore, fiind cel mai nepopular guvern din 1932 încoace, transmite The Telegraph.

Numărul total al oficialilor ce au demisionat a ajuns la 28. 

16:00 Încă şase miniştri au demisionat

Badenoch, O'Brien, Davies, Burghart, Rowley şi Lopez au demisionat din funcţia de miniştri printr-o demisie comună. 
Şase miniştri şi-au dat demisia deodată, toţi semnând o scrisoare comună de demisie în care transmitea că ”a devenit din ce în ce mai clar că guvernul nu poate funcţiona, având în vedere problemele care au ieşit la lumină”. Ei spun că Boris Johnson ar trebui să demisioneze.

Cei şase miniştri sunt: ​​Kemi Badenoch, ministrul egalităţii (descris recent de site-ul ConservativeHome ca un posibil candidat extern pentru conducerea conservatoare); Neil O'Brien, ministrul creşterii nivelului de trai; Alex Burghart, ministrul competenţelor; Lee Rowley, ministrul afacerilor; şi Julia Lopez, ministrul pentru media, date şi infrastructură digitală, Mims Davies, ministru al muncii, care a declarat că Johnson nu a reuşit să respecte „cele mai înalte standarde în viaţa publică”. 

15:00 Demisionează ministrul locuinţelor 

Stuart Andrew demisionează din funcţia de ministru al Locuinţelor. ”Conservatorii nu ar trebui să fie nevoiţi să-l apere neapărat pe Boris” , spune ministrul demisionar. 

14:00 Subsecretarul de stat pentru climă a demisionat

Jo Churchill a demisionat din funcţia de subsecretar al Mediului şi critică abordarea „egoistă” a conducerii lui Johnson. 

13:00- Secretarul Trezoreriei şi Ministrul de stat pentru Închisori şi Probaţiune au demisionat

John Glen a demisionat din funcţia de secretar al Trezoreriei.

"Cu regret profund demisionez din guvern.

Nu voi acorda interviuri pentru presă legat de acest lucru"

Victoria Atkins demisionează din funcţia de ministru al Afacerilor Interne, spunând că „integritatea, decenţa, respectul şi profesionalismul” ar trebui să conteze. 
 

 

12:00 Ministrul de stat pentru standardele şcolare îşi dă demisia 

Robin Walker a demisionat din funcţia de Ministrul de stat pentru standardele şcolare, spunând că "nu mai are încredere în conducerea lui Boris Johnson".

Walker a fost ministru de stat la Departamentul pentru Educaţie. Un conservator de o naţiune proeminentă, tatăl său, Peter Walker, a fost ministru în cabinetul lui Margaret Thatcher.

În scrisoarea sa, Walker spune că îl considera pe Johnson drept un „conservator instinctiv de o singură naţiune”, dar crede  că guvernul face acum prea multe greşeli.

 

 

11:00 Subsecretarul de stat parlamentar pentru copii şi familie îşi dă demisia

Subsecretarul de stat parlamentar pentru copii şi familie, Will Quince şi-a dat demisia. Quince a spus că „nu a avut de ales” după ce a apărut la televizor pentru a-l apăra pe Johnson folosind instrucţiunile de pe Downing Street „care acum s-au dovedit a fi inexacte”, transmite The Guardian

 

 

10:00 Consilierul în departamentul de transport declară că încrederea în politică este „de cea mai mare importanţă”

Laura Trott tocmai a demisionat din funcţia de consilier în departamentul de transport. Demisia şi-a anunţat-o pe pagina ei de Facebook.

"Vreau să vă informez pe toţi că am demisionat din rolul meu de  consilier de la Departamentul Transporturilor. Încrederea în politică este – şi trebuie să fie întotdeauna – de cea mai mare importanţă, dar, din păcate, în ultimele luni, aceasta s-a pierdut. Vă mulţumesc tuturor celor care mi-aţi scris exprimându-vă părerile. Le-am citit cu atenţie şi le-am luat în considerare ca parte a deciziei mele. I-am pus şi îi voi pune întotdeauna pe locuitorii din Sevenoaks şi Swanley în centrul muncii mele din Westminster".

20:00, 5 iulie 2022 - Secretarii pentru Finanţe şi Sănătate au demisionat 

Rishi Sunak, secretarul Finanţelor, şi Sajid Javid, secretarul pentru Sănătate şi Asistenţă Socială, şi-au depus demisiile, pentru a se distanţa de premierul Boris Johnson, presat să se retragă de la conducerea guvernului, transmite The Guardian

În scrisoarea în care şi-a motivat demisia, Sajid Javid scrie 

"Marea Britanie a învăţat să trăiască cu Covid. Datorită lansării uimitoare a programului nostru, a investiţiilor în tratamente şi a inovaţiilor în modul în care oferim asistenţă medicală, britanicii s-au bucurat de mai multe luni de libertate comparativ cu alte ţări.

Am făcut, de asemenea, paşi importanţi în  reforma NHS şi asistenţa socială pentru adulţi.  

Am dezvoltat, de asemenea, noi abordări radicale în tratarea demenţei, cancerului şi sănătăţii mintale.

Având în vedere amploarea fără precedent a provocărilor din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale, instinctul meu a fost să mă concentrez în continuare pe această activitate importantă. Deci, cu un regret enorm, trebuie să vă spun că nu mai pot, cu bună conştiinţă, să continui să slujesc în acest Guvern.

Sunt instinctiv un jucător de echipă, dar şi poporul britanic aşteaptă integritate de la guvern. 

Conservatorii, în cea mai bună măsură, sunt văzuţi ca fiind înţelepţi, ghidaţi de valori puternice. Poate că nu am fost întotdeauna populari, dar am fost competenţi în a acţiona pentru interesul naţional".

Încheierea emoţionantă a scrisorii pare a fi dedicată premierului : "Te-am slujit loial şi ca prieten, dar toţi ne servim ţara în prim plan. Când avem de ales între aceste loialităţi, nu poate exista decât un singur răspuns".

 

 

Rishi Sunak, fostul secretar al Finanţelor şi Cancelar al Fiscului, a compus la rândul său o scrisoare. 

"Cu profundă tristeţe vă scriu să vă demisionez din guvern.A fost un privilegiu enorm să îmi servesc ţara în calitate de Cancelar al Fiscului şi voi fi întotdeauna mândru de modul în care în timpul pandemiei am protejat locurile de muncă şi afacerile oamenilor. 

A părăsi funcţia de minister este o problemă serioasă în orice moment. Pentru mine să demisionez din funcţia de cancelar în timp ce lumea suferă consecinţele economice ale pandemiei, războiului din Ucraina şi altor provocări grave este o decizie pe care nu am luat-o cu uşurinţă. Cu toate acestea, publicul se aşteaptă pe bună dreptate ca guvernul să fie condus corect, competent şi serios. Recunosc că aceasta poate fi ultima mea slujbă de minister, dar cred că pentru aceste standarde merită să lupt şi de aceea îmi dau demisia.Ţi-am fost loial. Te-am susţinut să devii liderul partidului nostru şi i-am încurajat pe alţii să facă acest lucru. Am fost cancelarul dumneavoastră cu recunoştinţă că mi-aţi încredinţat administrarea economiei şi finanţelor naţiunii. Mai presus de toate, am respectat voinţa poporului britanic în 2019 şi modul în care sub conducerea dumneavoastră am depăşit impasul Brexit.

Ţara noastră se confruntă cu provocări imense. Amândoi ne dorim o economie cu impozite reduse, cu o creştere  mare şi servicii publice de clasă mondială, dar acest lucru poate fi furnizat în mod responsabil doar dacă suntem pregătiţi să muncim din greu, să facem sacrificii şi să luăm decizii dificile.Sunt trist să părăsesc Guvernul, dar am ajuns fără tragere la concluzie că nu putem continua aşa". 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici