Diaconescu: Guvernul să-şi clarifice poziţia în problema scutului antirachetă

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a cerut Guvernului, sâmbătă, la Arad, să-şi clarifice public poziţia faţă de eventuala instalare a unui scut antirachetă pe teritoriul României, cerând de asemenea declanşarea unor dezbateri politice pe această temă .

2 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Guvernul să-şi clarifice poziţia în problema scutului antirachetă

Diaconescu: Guvernul să-şi clarifice poziţia în problema scutului antirachetă

Diaconescu a spus că PSD nu este împotriva unui astfel de proiect militar, dar că nu va accepta o decizie fără existenţa unor dezbateri politice şi fără consultarea opiniei publice.

"O astfel de decizie nu poate fi luată doar la nivel de factori guvernamentali, ci subiectul trebuie intens dezbătut de structurile politice şi de societatea civilă. Cred că nu trebuie să ne ferim să consultăm opinia publică în luarea unor decizii atât de importante. Noi cerem Guvernului ca înainte de toate să-şi exprime clar şi concis poziţia faţă de un astfel de scut", a spus liderul social-democrat.

Cristian Diaconescu a spus că PSD nu exclude un astfel de proiect, dar nici nu-l va accepta fără o informare corectă a opiniei publice despre toate consecinţele ce pot decurge dintr-un asemenea proiect militar.

"Nu-l excludem, dar nici nu-l acceptăm ca atare, fără dezbateri intense", a spus vicepreşedintele PSD.

Pe de altă parte, liderul social-democrat a criticat faptul că MApN a restituit o sumă de 80 de milioane de euro repartizată de la buget pentru înzestrare, considerând că banii puteau fi cheltuiţi pentru modernizarea Armatei.

"Este trist că o structură ca MApN nu a fost în stare, nu a avut capacitatea, să facă proiecte de înzestrare şi să cheltuie aceşti bani,când sunt cunoscute condiţiile militarilor români din teatre de operaţiuni de peste graniţă", a spus Diaconescu.

Liderul PSD Mircea Geoană va trimite Preşedinţiei, Guvernului şi CSAT scrisori prin care să ceară informarea Parlamentului cu privire la discuţiile dintre oficialităţile române şi americane pe tema scutului antirachetă în contextul recentelor declaraţii ale preşedintelui George W. Bush.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici