Diaconescu va prezenta, la Haga, progresele României în domeniul Justiţiei

Cristian Diaconescu efectuează joia viitoare o vizită de lucru în Olanda, ocazie cu care le va prezenta membrilor Comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputaţilor de la Haga progresele României în justiţie, în ziua respectivă aceştia având programată dezbaterea raportului de monitorizare al CE.

21 afișări
Imaginea articolului Diaconescu va prezenta, la Haga, progresele României în domeniul Justiţiei

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu, ministrul român va avea întrevederi cu omologul de la Haga, Maxime Verhagen, dar şi cu Frans Timmermans, ministrul pentru Afaceri Europene, precum şi cu Knut Vollebaeck, Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE.

Diaconescu se va întâlni de asemenea cu membrii Comisiei de Afaceri Europene a Camerei Reprezentanţilor de la Haga, cărora le va prezenta progresele făcute de România în domeniul justiţiei, în condiţiile în care în după-amiaza aceleiaşi zile comisia va dezbate raportul de monitorizare al Comisiei Europene privind România.

Programul ministrului român de săptămâna viitoare va include, de asemenea, participarea, în data de 4 septembrie, la conferinţa "Moving forward with the Eastern Partnership, Challenges and Opportunities" din Suedia. "Diaconescu va avea o intervenţie axată pe importanţa transpunerii în practică a iniţiativei Parteneriatului estic, în complementaritate cu iniţiativele de cooperare regională aflate deja în derulare", se arată în declaraţia purtătorului de cuvânt.

Totodată, la sfârşitul săptămânii viitoare, ministrul român va participa la reuniunea semestrială informală a miniştrilor UE - tip "Gymnich". În cadrul reuniunii vor fi dezbătute teme din actualitatea internaţională, cu accent pe situaţia din Afganistan şi procesul de pace din Orientul Mijlociu, conchide Şerbănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici