Ramona Săseanu şi Liviu Popescu, directori interimari la Societăţile Române de Televiziune şi de Radiodifuziune. Decizia nu poate fi atacată la CCR

  • Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi directori generali interimari ai SRTV şi SRR de birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.
  • Decizia nu poate fi atacată la Curtea Constituţională, dar opoziţia ar putea ataca hotărârea în contencios administrativ.
429 afișări
Imaginea articolului Ramona Săseanu şi Liviu Popescu, directori interimari la Societăţile Române de Televiziune şi de Radiodifuziune. Decizia nu poate fi atacată la CCR

Ramona Săseanu şi Liviu Popescu, directori interimari la Societăţile Române de Televiziune şi de Radiodifuziune. Decizia nu poate fi atacă la CCR

Numirile au fost făcute joi de birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioadă de 60 de zile.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a spus că varianta a fost aleasă în urma deciziei de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale pentru a asigura conducerea celor două instituţii.

Parlamentarii PSD nu au participat la şedinţa de joi şi au anunţat că iau în calcul să atace decizia în contencios administrativ.

Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a României (CCR) a admis sesizarea PSD, stabilind că numirile făcute în luna mai sunt neconstituţionale.

PSD spune că va ataca numirile în contencios administrativ

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat, după ce plenul Parlamentului a fost suspendat din lipsă de cvorum, că actuala putere a acţionat în acest fel pentru numirea conducerilor interimare prin decizii ale Birourilor permanente reunite, pentru că hotărârile Birourilor nu pot fi atacate la Curtea Constituţională.

„Analizăm foarte serios să atacăm în contencios administrativ deciziile Biroului Permanent Reunit”, a anunţat Lucian Romaşcanu.

„Astăzi, în dispreţul profund al legii şi procedurilor, birourile permanente reunite au decis, în absenţa asumată a membrilor PSD, numirea ca interimari la televiziune şi radio a aceloraşi doi candidaţi respinşi de CCR. De ce ilegal? Pentru că: CCR a decis că numirea conducerilor interimare a SRTv şi SRR sunt neconstituţionale. Ieri, deşi la începutul şedinţei de plen reunit exista cvorum de şedinţă, la momentul votării (ilegale) a conducerilor amintite, înscrisă pe ordinea de zi, parlamentarii puterii au ieşit din sală. Deşi neprocedural (în şedinţa anterioară puterea a cerut confirmarea cvorumului la vot), s-a declarat lipsă de cvorum şi s-a suspendat şedinţa”, a mai spus Romaşcanu.

Potrivit acestuia, legal ar fi fost ca BPR să voteze un program de audiere a unor noi propuneri în comisii, comisiile să se întrunească în şedinţă comună şi să emită raport, plenul reunit să se întrunească pentru vot şi să se constate lipsa de cvorum şi BPR să voteze în urma raportului conf. art. 46 alin. 8 din legea 41/1994.

„Prin această ilegalitate puterea a reuşit să mai dea un imbold de necredibilitate Parlamentului. De asemenea, lasă în fruntea TVR o doamnă, specialistă în vrăjitoare şi cu studii neconfirmate. PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acţiune toxică a majorităţii”, a mai transmis senatorul PSD.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici