Directorul Hidroelectrica Bihor şi şeful CJ, candidaţii PDL la Primăria Oradea, respectiv CJ Bihor

Fostul viceprimar din Oradea Mihai Groza, în prezent director al Hidroelectrica Bihor, este candidatul PDL la funcţia de primar al municipiului Oradea, în timp ce şeful Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, va candida din partea formaţiunii pentru un nou mandat la conducerea CJ Bihor.

426 afișări
Imaginea articolului Directorul Hidroelectrica Bihor şi şeful CJ, candidaţii PDL la Primăria Oradea, respectiv CJ Bihor

Directorul Hidroelectrica Bihor şi şeful CJ, candidaţii PDL la Primăria Oradea, respectiv CJ Bihor (Imagine: Mediafax Foto)

PDL Bihor şi-a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, candidaţii la Primăria Oradea şi la Consiliul Judeţean Bihor, fiind vorba de Mihai Groza, fost viceprimar şi primar interimar al oraşului, în prezent director al Hidroelectrica Bihor, respectiv Radu Ţîrle, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, care a obţinut această funcţie ca liberal, în 2008.

Vasile Blaga s-a aflat şi el la Oradea pentru a prezenta candidaţii PDL la cele mai importante funcţii în administraţia locală.

"Mă bucur că organizaţia şi-a stabilit doi candidaţi valabili, şi pentru Consiliul Judeţean, şi pentru Primăria Oradea", a declarat el.

Mihai Groza, care a mai candidat din partea PDL la alegerile locale din 2008 şi a pierdut în faţa actualului primar, liberalul Ilie Bolojan, a susţinut că are trei "motivaţii precise" pentru decizia de a încerca, încă o dată, să câştige alegerile: în primul rând, aceea că are o restanţă faţă de cei care l-au votat la alegerile parlamentare din toamna lui 2008, când a încercat să devină senator, apoi pentru că "Primăria are nevoie de un lider executiv care să o reabiliteze şi să o redreseze", şi pentru că are "un proiect pentru orădenii" săi.

În ce priveşte proiectul pentru orădeni, el a spus că a pregătit un program "care ţine cont de demnitatea orădenilor şi care va putea asigura armonie şi civilizaţie unei comunităţi de oameni educaţi, cu un înalt standard civic", dar îl va face public "în perioada următoare, la momentul potrivit".

"Vă asigur că mă voi bate pentru funcţia de primar, cu toată energia mea, conştient că pot face ceva pentru orădeni mai mult decât oricine altcineva. Orădenii trebuie să fie reprezentaţi de un edil-şef echilibrat şi destins", a concluzionat el.

La şefia Consiliului Judeţean Bihor va candida din partea PDL Radu Ţîrle, care a câştigat funcţia în 2008 ca membru al PNL şi care şi-a prezentat realizările la conducerea instituţiei: gestionarea proiectelor Aparegio şi privind managementul deşeurilor, unde CJ e confinanţator, cele zece drumuri judeţene aflate în reabilitare, reabilitarea şi modernizarea aeroportului, dar şi derularea lucrărilor la Muzeul Ţării Crişurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici