Discuţii Barna-Iohannis, la Cotroceni. Liderul USR a discutat cu şeful statului despre anticipate şi alegerea primarilor în două tururi

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat că a discutat marţi cu preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, despre alegerea primarilor în două tururi şi anticipate, apreciind că şeful statului merge într-o „direcţie bună” prin sprijinirea iniţiativei alegerii primarilor în două tururi.

466 afișări
Imaginea articolului Discuţii Barna-Iohannis, la Cotroceni. Liderul USR a discutat cu şeful statului despre anticipate şi alegerea primarilor în două tururi

Discuţii Barna-Iohannis, la Cotroceni: Alegerea primarilor în două tururi şi alegeri anticipate

„Am discutat despre proiectul privind alegerea primarilor în două tururi, măsură pe care socitatea civilă o solicită pe toate direcţiile, tocmai pentru a putea avea primari reprezentativi şi care să reflecte adevărata strucutură a electoratului, primarii într-un singur tur nu fac decât să înţepenească vechii primari. (...) Am văzut că preşedintele a declarat şi public, la întâlnirea cu primarii, că doreşte acest lucru, mi se pare o direcţie bună, mi se pare valoros că preşedintele sprijină această aşteptare a societăţii, nu este doar un proiect pe care USR îl susţine cu toată energia, ci este chiar o aşteptare reală a societăţii, şi sper ca în Parlament, sau dacă nu, Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe această modificare”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, marţi, pentru MEDIAFAX.

Chestionat dacă preşedintele i-a transmis prin ce modalitate va fi adoptat proiectul, dacă nu se va putea realiza pe cale parlamentară, acesta a răspuns: „am discutat despre instrumentele acestea (de adoptare a proiectului - n.r) , pentru OUG ştim că există un acord al UDMR cu preşedintele, că nu va folosi Ordonanţa, mai rămâne instrumentul acesta al asumării răspunderi care ar putea să fie soluţia care să rezolve toate constrângerile”.

„Ne-a zis care sunt scenariile posibile şi ce se poate întâmpla, oricum, este un scenariu de finalul primăverii, într-un viitor eventual al alegerilor locale”, a mai spus liderul USR.

Totodată, Barna a spus că „mâine (miercuri - n.r), va avea loc o întâlnire cu liderii de grup şi premierul, pentru a discuta despre buget, după votul final”.

„Am mai discutat despre buget şi despre necesitatea despre care am scris şi în spaţiul public, că e important ca legea plafoanelor, document pe care înţeleg că premierul Orban a decis să-şi asume răspunderea, să fie una responsabilă”, a adăugat el.

Alianţa USR-PLUS i-a transmis, luni, un mesaj premierului Ludovic Orban, de a nu „ceda şantajului PSD şi UDMR” şi de a continua cu demersurile pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Alianţa reaminteşte că solicitarea face parte din acordul semnat la învestirea Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici