Discuţiile PSD-PDL pleacă de la pre-oferta PDL - surse

Negocierile dintre PDL şi PSD vor pleca de la schema agreată în discuţiile preliminare din ultimele zile, şi anume premier de la PDL, preşedinţia Senatului şi funcţia de vicepremier pentru PSD, au declarat, luni, surse social-democrate.

16 afișări
Imaginea articolului Discuţiile PSD-PDL pleacă de la pre-oferta PDL - surse

Discuţiile PSD-PDL pleacă de la pre-oferta PDL - surse (Imagine: Mediafax Foto)

Sursele citate au arătat că negocierile pentru portofoliile ministeriale între PSD şi PDL vor pleca de la formula agreată în discuţiile preliminare dintre cele două părţi, în care şefia Guvernului revine PDL, în timp ce preşedinţia Senatului şi funcţia de vicepremier revin PSD.

Aceleaşi surse au arătat că, în această formulă, preşedinţia Senatului va fi ocupată, cel mai probabil, de Mircea Geoană, în timp ce funcţia de vicepremier ar putea fi ocupată de Ilie Sârbu.

PDL şi PSD au menţinut, de asemenea, acelaşi algoritm în privinţa distribuirii portofoliilor, care a fost deja agreat încă de acum câteva zile, algoritm relatat MEDIAFAX, joi, de surse din PSD şi PDL.

PSD va avea întâietate în desemnarea miniştrilor pentru primele două portofolii, la alegere, după care fiecare partid desemnează, pe rând, câte un ministru.

Surse din PSD au arătat că unul dintre cele două ministere pentru care social-democraţii vor face primele alegeri va fi Ministerul Justiţiei.

Citeşte şi:

Discuţii PDL-PSD pentru formarea guvernului

PSD începe negocierile cu PDL pentru formarea Guvernului

Boc: Nu este exclusă nicio variantă de guvernare

Marko Bela se declară convins că PDL nu se va dezice de UDMR

PD-L va avea cele mai multe mandate de parlamentar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici