Document: România a fost avertizată din 2017 că riscă să încalce regulile europene / Bugetul pe 2019 s-a închis cu un deficit de 4,6% din PIB

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a postat pe o reţea de socializare un document prin care Comisia Europeană avertiza guvernul României, încă din anul 2017, că ţara ta riscă să depăşească ţinta de deficit bugetar din cauza politicilor guvernamentale.

436 afișări
Imaginea articolului Document: România a fost avertizată din 2017 că riscă să încalce regulile europene / Bugetul pe 2019 s-a închis cu un deficit de 4,6% din PIB

Document: România a fost avertizată din 2017 că riscă să încalce regulile europene

„Aveţi mai jos prima scrisoare în care Comisia Europeană avertiza Guvernul PSD că riscă să încalce regulile europene privind deficitul. Scrisoarea este de acum 3 ani, din 22 februarie 2017.Această scrisoare este dovada că toţi pesediştii, în frunte cu infractorul Liviu Dragnea, cu prim-miniştrii săi şi cu discotecarul Eugen Teodorovici, au găurit bugetul României, adică banii plătiţi de români prin taxe şi impozite, deşi au ştiut timp de 3 ani că încalcă regulile europene în materie de buget. Au fost avertizaţi, dar nu i-a interesat. Acum au fost alungaţi de la guvernare, dar gaura dată de PSD în buget va putea fi acoperită doar printr-o guvernare serioasă şi profesionistă”, este mesajul publicat de Siegfried Mureşan.

 

România va intra, cel mai devreme în luna martie, în procedura de deficit excesiv, a declarat ministrul demis al Finanţelor, Florin Cîţu.

Bugetul pe 2019 s-a închis cu un deficit de 4,6% din PIB, echivalentul unor cheltuieli cu 48,3 miliarde de lei mai mari decât veniturile bugetare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici