Doi foşti candidaţi la alegeri, acuzaţi că au locuit O LUNĂ într-un hotel, fără să plătească. SUMA colosală pe care ar fi trebuit să o achite

Administratorul unui hotel din Vaslui susţine că doi foşti candidaţi PRU la alegerile parlamentare, George Ţârdea şi Cristian Rizea, şi-au făcut sediul de campanie în timpul premergător alegerilor parlamentare la el la hotel şi că au plecat fără să plătească.

1677 afișări
Imaginea articolului Doi foşti candidaţi la alegeri, acuzaţi că au locuit O LUNĂ într-un hotel, fără să plătească. SUMA colosală pe care ar fi trebuit să o achite

Doi foşti candidaţi la alegerile parlamentare, acuzaţi că au locuit într-un hotel fără să plătească (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Cei doi ar fi trebuit să achite 10.000 de euro, bani care nici până acum nu au intrat în conturile hotelului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cristian Rizea şi George Ţârdea au candidat din partea PRU la alegerile parlamentare de anul trecut. George Ţârdea s-a cazat pe 31 octombrie la hotelul din centrul oraşului Vaslui, iar după o zi a venit şi colegul său, Cristian Rizea.

Cei doi au anunţat că vor sta acolo cel puţin o lună şi au solicitat şi trei mese pe zi, spunând că vor plăti la finalul cazării.

Potrivit unor angajaţi ai hotelului în care au fost cazaţi, cei doi alegeau preparate sofisticate şi în cantităţi mari.

Imediat după alegeri, cei doi au plecat din hotel fără să predea cheile şi fără să achite nota.

"Au invocat pretextul că banii lor de campanie sunt blocaţi în fondul partidului şi li se deblochează abia la finalul campaniei, după alegeri. Am avut încredere în promisiunea lor. Decazarea nu a avut loc pratic, ei au plecat fiecare separat, nu au lăsat cheile, pur şi simplu nici n-am ştiut că pleacă, deci ei şi-au cărat bagajele încet, încet în maşini", a declarat Răzvan Condurache, administratorul hotelului.

La nota de plată s-au adăugat şi orele petrecute în sala de şedinţe a hotelului pe care cei doi o închiriau în fiecare zi. Astfel s-a ajuns la sume de aproape 1.000 de lei pe zi, totul ducând la o factură de peste 43 de mii de lei.

Deşi administratorul hotelului a încercat în nenumărate rânduri să îi contacteze, cei doi candidaţi nu au răspuns la apeluri.

George Ţârdea a declarat, marţi, că a fost trimis acolo de către partid şi că nu era datoria sa să achite factura.

"Eu am fost trimis de către partid, eu eram pe un loc neeligibil, am fost fix să muncesc pentru partid. Ce au spus cei de la hotel cu râuri de şampanie şi nu mai ştiu ce.. nu la mine, pentru că eu sunt operat la stomac. Nu am luat factura pentru că nu era datoria mea să iau factura", a spus George Ţârdea.

De cealaltă parte, liderul PRU Vaslui susţine că nu partidul este cel care trebuie să achite şederea celor doi la hotel.

"Partidul a locuit acolo? Ei s-au dus, ei s-au cazat acolo, de ce să plătească partidul? Niciun partid nu putea să garanteze că cineva va plăti cheltuielile fără număr. Cei doi au şi fost excluşi din partid din cauza acestei situaţii", a declarat Tiberius Nichita, liderul PRU Vaslui.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici