Doina Gradea, despre protocolul secret DNA-TVR anunţat de Liviu Dragnea: Nu am găsit un asemenea protocol. Dacă există, voi cere denunţarea

Preşedintele director general al TVR , Doina Gradea, spune că, până la această oră, nu are cunoştinţă de un protocol secret între DNA şi TVR şi că din documentele clasificate studiate nu a reieşit că există documentul de care vorbea Liviu Dragnea. Gradea anunţă că ar denunţa un asemenea document.

1048 afișări
Imaginea articolului Doina Gradea, despre protocolul secret DNA-TVR anunţat de Liviu Dragnea: Nu am găsit un asemenea protocol. Dacă există, voi cere denunţarea

Gradea, despre protocolul DNA-TVR:Nu am găsit un asemenea protocol. Dacă există, voi cere denunţarea

"Am citit declaratia domnului preşedinte Liviu Dragnea referitoare la existenţa unui protocol secret între SRTV şi DNA şi doresc să menţionez următoarele: De când am fost numită Preşedinte Director General al SRTV nu am cunoştinţă despre existenţa unui asemenea protocol secret. Regimul documentelor “Secret de Serviciu” este extrem de bine reglementat potrivit dispoziţiilor legale şi la acestea nu au acces decât persoanele autorizate. Eu am obţinut relativ recent autorizaţia de acces la documente clasificate, împreună cu alte persoane din instituţie. Am studiat toate documentele din aceasta categorie, le-am inventariat şi pot spune că nu există un asemenea document", se arată într-un comunicat al TVR şi semnat de Doina Gradea.

"Pentru a elimina orice suspiciune şi posibilitate de nu respecta dispoziţiile legale privind documentele clasificate, în urma cu câteva săptămâni am cerut în scris managementului SRTV, cu precizarea termenului, să verifice arhiva de documente a direcţiei/departamentului pe care îl conduce fiecare pentru a identifica orice document clasificat şi a-l transmite persoanei care se ocupa de acestea. Încă nu am primit niciun document şi sper ca fiecare angajat al SRTV să fie conştient ca nerespectarea regimului documentelor clasificate este un act de o deosebita gravitate. Voi face în continuare toate demersurile pentru a identifica toate documentele clasificate care privesc SRTV si, dacă voi găsi un asemenea protocol cu DNA, voi solicita denunţarea lui. Existenţa unui astfel de document ar fi foarte gravă pentru o instituţie media de interes public şi aceia sau acela care l-ar fi putut semna şi disimula trebuie să răspundă pentru asta", mai precizează sursa citată.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la Neptun, că a fost informat că ar exista un protocol între DNA şi TVR şi că, dacă informaţia este reală, cineva din conducerea postului public ar trebui să vorbească despre asta.

"Am auzit că este protocol între DNA şi TVR1. Vorbesc serios. (...) Cineva mi-a spus ieri, dacă e aşa e un lucru grav. Şi dacă am auzit chiar aş vrea ca măcar TVR să spună, că la DNA nu are cine să vorbească. Cineva să ne spună. Informaţia este adevărată? De ce ar trebui să fie un protocol secret? De când are dreptul o instituţie judiciară să clasifice un protocol? În primul rând că de ce trebuie să îl faci?", a spus Liviu Dragnea.

"E grav dacă există la TVR un asemenea protocol. Şi dacă conducerea TVR ştie că este un asemenea protocol şi tace este foarte grav", a mai spus Dragnea.

Într-un document apărut în spaţiul public şi care reprezintă un răspuns al TVR către Andreea Drugus (aceeaşi persoană care a solicitat detalii şi cu privire la protocolul Ministerului Dezvoltării cu SRI, în perioada în care Liviu Dragnea era ministru), se arată că, începând cu 2008 şi până în prezent, au fost încheiate 30 de protocoale de către TVR cu instituţii publice, dar niciunul cu DNA.
Răspunsul a fost dat în 22 august 2018 şi este semnat de Adela Ştirbescu, coordonator cu atribuţii de director cabinet al preşedintelui televiziunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici