Dorin Florea: Nu cred că politica poate să coboare mai mult decât a coborât cu Becali şi Dan Diaconescu

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea spune că faptul că "Becali e chemat să fie stindardul liberalilor" e un produs al unor "minţi subculturale", întrucât acesta şi Dan Diaconescu constituie "o alunecare periculoasă" în politică şi nu crede că "politica poate să coboare mai mult decât a coborât".

300 afișări
Imaginea articolului Dorin Florea: Nu cred că politica poate să coboare mai mult decât a coborât cu Becali şi Dan Diaconescu

Dorin Florea (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat, marţi, că România s-a transformat într-o "politică a urii, a dezbinării, care nu poate proveni decât din minţi subculturale şi multe minţi de o calitate îndoielnică", iar candidatura lui Gigi Becali din partea USL este cel mai bun exemplu în acest sens.

"România s-a transformat în politica urii, a dezbinării, care nu poate proveni decât din minţi subculturale şi multe minţi de o calitate îndoielnică. Ceea ce şi vedem, în momentul în care Becali e chemat să fie stindardul liberalilor şi al USL. La fel ca şi partea cealaltă, Dan Diaconescu. Mie mi se pare o alunecare nu numai periculoasă, dar e efectiv de neconceput că un om normal în această ţară mai poate sta deoparte privind această golănie. Nu cred că politica poate să coboare mai mult decât a coborât. Nu cred", a spus Florea.

El a adăugat că personal ar prefera să nu ia voturi, dar să "rămână demn în faţa valorilor României" şi că regretă că s-a ajuns în această situaţie, după ce o bună parte a societăţii româneşti, inclusiv Biserica, "s-a complăcut în această mocirlă".

"Cum să te aşezi între valorile României, cum să te aşezi între valorile Europei promovând asemenea monstruozităţi? El (Becali - n.r.) practic provine din lumea stadioanelor, din altă lume decât ceea ce doresc eu să fiu reprezentat (să mă reprezinte n.r.) - ca partide, ca politicieni. Nu poţi să spui că Becali este politician. Regret foarte mult, pentru că s-a complăcut în această mocirlă şi Biserica, s-a complăcut foarte mult societatea românească, s-a complăcut o mare parte a mediocrităţii, de care s-a profitat. Nu aceasta trebuie să fie societatea românească. Nu cred că vreun intelectual sau vreun om educat cât de cât, cu un nivel mediu, mai poate accepta această murdărie în care ne-am afundat", a spus el.

Întrebat cum crede că îl vor accepta liberalii de valoare pe un candidat precum Becali, Dorin Florea a susţinut că e de condamnat orice om educat şi orice liberal autentic care stă acum "în această mocirlă", fiind de neconceput să afirmi "că vrei să conduci România cu un astfel de alai jalnic".

"Sunt complici cu el şi nu-i scuteşte cu nimic. Din contră, un liberal autentic sau un om educat cred că este de condamnat ca acum să stea în această mocirlă. Pentru că rolul unui politician nu e numai să îşi oglindească partidul, să-şi umfle buzunarele, ci rolul unui om politic este la un moment dat să reprezinte societatea românească, să o conducă şi să o susţină. Or, în modul acesta, cum poţi să spui că vrei să conduci România cu un astfel de alai jalnic?", a spus Florea.

Conducerea PNL a decis luni începerea negocierilor pentru un acord politic cu PNG, condus de Gigi Becali şi cu PNŢCD-aripa Ciorbea, în contextul alegerilor parlamentare din decembrie, a anunţat preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

El a spus că dacă aceste discuţii vor fi finalizate cu succes, iar PNG va susţine candidaţii USL, Becali va trebui să se înscrie într-un partid din USL, pentru a candida.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că George Becali va candida din partea USL într-un colegiu din Sectorul 6, acelaşi în care va candida şi Dan Diaconescu, aliatul PDL, el afirmând că Becali va câştiga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici