Doru Buşcu: „Cred că va fi o soluţie pacificată la Preşedinţie, acolo va fi bătaia. Preşedinţia concentrează cea mai mare putere în România”

  • „Logica politică este ca toţi să meargă spre rocadă, spre o pace cu bătaie şi pentru ceilalţi 4 ani. Nu are nimeni curajul unei înfruntări directe cu electoratul”
  • „Supravieţuirea politică a lui Nicolae Ciucă depinde de bunăvoinţa PSD. Şefii PSD şi PNL sunt în egală măsură prezidenţiabili şi „premierabili”. „Prezidenţiabilitatea” este un element de negociere”
  • „Dacă PSD şi PNL merg în tandem şi candidatul PNL merge la Preşedinţie, Marcel Ciolacu va fi cu siguranţă premier din 2024 încolo”
  • „Liderii politici care există astăzi în România n-au făcut nimic, n-au transmis o viziune, n-au injectat entuziasm în mase”
  • „Geoană se poate transforma dintr-o ipoteză într-o certitudine. Sunt 2 condiţii: Geoană să fie recomandat de SUA şi să fie chemat cine trebuie la ambasadă”
  • „Liderii PSD şi PNL trebuie să conştientizeze că nu au oameni în partide ca interlocutori egali omologilor din UE şi SUA”
  • „Creşte doar AUR, sub radar. AUR stă mai bine în sondaje”
  • „USR parcă a fost tras din priză, şi-a pierdut energia şi suflul”
  • „Foarte grav este că presa şi-a pierdut statutul de voce a Opoziţiei. Presa şi-a pierdut menirea”
  • „Politizarea este cel mai mare pumn tras în coastele Justiţiei. Parchetele pot juca un rol electoral în 2024, dar nu în sensul anticorupţiei”
  • „România este într-o situaţie geopolitică formidabilă. Refuzăm sistematic să exploatăm oportunităţile economice care se deschid”
  • „Studiourile tv sunt pline de 1 an de generali. Aproape niciun cuvânt nu spun generalii despre organizarea şi resursele Armatei române”
  • „Nu se poate ca noi să nu tragem cu coada ochiului la ce face Polonia şi ce fac balticii. Comandantul Armatei este Iohannis, o monumentală nulitate politică. Ciucă în chestiunea aceasta este şi el mut ca o lebădă”
  • „Doctoratele plagiate sunt nu numai dovezi ale hoţiei şi ci şi ale prostiei. Doctoratul ar trebui interzis şi lăsat doar în universităţile de performanţă”
  • „Dacă va apărea o vânătoare de foi matricole din liceu, nu vor mai avea ce să spună. Cu nota 6 la română şi 5 la economie, tu vrei să conduci ţara?”
  • „Iohannis lasă după el nu numai tristeţe ci şi un soi de tragedie. Nu se poate face o comparaţie între Emil Constantinescu şi Klaus Iohannis. Emil Constantinescu este singurul preşedinte cinstit, un universitar onest care şi-a asumat nişte reforme”
  • „Societatea civilă a pierit în România. Am avut o societate civilă care apoi a fost injectată de servicii iar acum e reorganizată sub forma unor iniţiative jurnalistice”
  • „Măcar preşedintele României să nu mai fie rezultatul unei negocieri meschine pe resurse făcută de clasa politică cu serviciile”
  • „Instinctul mie îmi spune că ce se petrece la nivelul Armatei române este un sabotaj de tip politic. Armata română are o problemă, are o mână pusă la gură, nu poate vorbi, nu se poate pregăti să apere România”
735 afișări
Imaginea articolului Doru Buşcu: „Cred că va fi o soluţie pacificată la Preşedinţie, acolo va fi bătaia. Preşedinţia concentrează cea mai mare putere în România”

Doru Buşcu: „Cred că va fi o soluţie pacificată la Preşedinţie, acolo va fi bătaia. Preşedinţia concentrează cea mai mare putere în România”

„Rocada se va face pentru că toată lumea va câştiga din ea. Dacă nu se face rocada, cel mai puţin va pierde PSD. Nu avem politicieni cu carismă care să-şi asume un joc conflictual. PSD şi PNL preferă adăpostul oferit de această coaliţie pentru a-şi perpetua contactul cu puterea şi resursele. Logica politică este ca toţi să meargă spre rocadă, spre o pace cu bătaie şi pentru ceilalţi 4 ani. Nu are nimeni curajul unei înfruntări directe cu electoratul. Este foarte riscant la prezidenţiale să mergi pe cont propriu. Oricine merge pe scorul partidului, este posibil ca în turul 2 la prezidenţiale să piardă. Preşedinţia este cea mai vizată miză din 2024. Cele 2 partide vor rămâne logodite până la alegeri. Cred că PSD va păstra Transporturile pentru că are pârghii de negociere mai puternice decât PNL. Supravieţuirea politică a lui Nicolae Ciucă depinde de bunăvoinţa PSD. Şefii PSD şi PNL sunt în egală măsură prezidenţiabili şi „premierabili”. „Prezidenţiabilitatea” este un element de negociere. Dacă PSD şi PNL merg în tandem şi candidatul PNL merge la Preşedinţie, Marcel Ciolacu va fi cu siguranţă premier din 2024 încolo. Liderii politici care există astăzi în România n-au făcut nimic, n-au transmis o viziune, n-au injectat entuziasm în mase. Este posibil ca Marcel Ciolacu să aibă teama că ratează Preşedinţia. Dacă te prezinţi cu un candidat necarismatic în alegeri, eroarea ar putea duce la prăbuşirea totală a carierei politice a lui Ciolacu. În PSD înfrângerile şi-au devorat liderii. Jucătorul de umbră Marcel Ciolacu ar prefera o construcţie în care el să rămână într-un strat al puterii. Ciucă este legat de Ciolacu. Ciucă dacă se va înfrunta cu PNL va pierde. Există raţionamentul de a veni cu cineva cu care, dacă va ajunge la Preşedinţie, nu vei intra în conflict. Geoană se poate transforma dintr-o ipoteză într-o certitudine. Sunt 2 condiţii: Geoană să fie recomandat de SUA şi să fie chemat cine trebuie la ambasadă. Nimeni nu îndrăzneşte să se opună geostrategiei de securitate a României şi a SUA”, a declarat Doru Buşcu în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Editorialistul Caţavencii a vorbit pe Aleph News şi despre influenţa ambasadelor în jocul politic intern din România:

„Este normal ca PSD să nu-l vrea pe Geoană candidat. Teoria centrului imaculat ar trebui să redeştepte în liderii PSD şi PNL un ecou. Liderii PSD şi PNL trebuie să conştientizeze că nu au oameni în partide ca interlocutori egali omologilor din UE şi SUA. Nu este o legătură bijectivă între ceea ce doresc americanii şi ce se execută în România. Dacă  SUA aduc trupe, bugete vor să ştie că banii aceia nu se fură iar puterea nu este construită pe corupţie. Este legitimă pornirea SUA, fără SUA România nu se putea dezvolta. Problema este că noi n-am construit o alternativă internă critică. Relaţia cu ambasada SUA este chiar mai actuală din cauza războiului din Ucraina. La nunta fiicei ministrului Energiei, Virgil Popescu a venit ataşatul american. Nu cred că America îşi caută bunăstarea în comisioanele mărunte ale bandiţilor din piaţa de energie. Cred că ambasadele au în continuare un cuvânt greu de spus în România. S-a diminuat cuvântul ambasadelor europene în raport cu conflictul din Ucraina”.

Doru Buşcu este de părere că AUR stă mai bine în sondaje decât este prezentat public iar USR „parcă a fost tras din priză”. Politizarea este cea mai mare problemă a Justiţiei, crede editorialistul Caţavencii:

„Opoziţia nu creşte pentru că ea nu se manifestă. Creşte doar AUR, sub radar. AUR stă mai bine în sondaje. Liderul AUR, George Simion, este foarte bine ales, este plin de energie. USR parcă a fost tras din priză, şi-a pierdut energia şi suflul. Liderii USR trag la sanie în evantai. Cătălin Drulă vorbeşte mai închegat, mai adunat, dar este o voce singulară. USR nu mai are putere de a aduna vocile într-una mai puternică. USR ţipă cu jumătate de glas la PNL în speranţa de a fi rechemaţi la guvernare. Nu există nici Opoziţie în media, decât pe ici, pe colo.

Media primesc resurse nu numai directe de la subvenţia partidelor, ci şi indirecte. Presa este conectată şi cu clientela politică. Foarte grav este că presa şi-a pierdut statutul de voce a Opoziţiei. Presa şi-a pierdut menirea. Presa este în situaţia dinaintea primei alegeri a lui Băsescu, când era cotropită de bugete de publicitate. Atunci a fost o victorie combinată a presei, a fricii de Justiţie a guvernării Năstase şi a ambasadei americane. Este posibil ca Băsescu să nu fi fost ales în lumea reală niciodată, dar istoria n-are răbdare cu aceste reevaluări. Oamenii politici acum ar putea să facă concesii: este un candidat mai bun decât mine, hai să-l punem pe acesta ca România să fie ajutată mai bine. România este într-o situaţie geopolitică formidabilă. Refuzăm sistematic să exploatăm oportunităţile economice care se deschid. (...) În raport cu hoţiile scrise de noi în ziar, performanţa parchetelor este slabă. În raport cu perioada Kovesi, acţiunea parchetelor este decentă, moderată, acceptată. Corpul demnitarilor în raport cu corpul infractorilor este foarte mic. Justiţia are probleme şi în marele ei corp. Noi am fost confruntaţi cu procese civile. am pierdut 4 procese pentru că ni s-au respins probele şi martorii. Judecătorii care răstoarnă principiile elementare ale justiţiei sunt o problemă mare. Politizarea este cel mai mare pumn tras în coastele Justiţiei. Parchetele pot juca un rol electoral în 2024, dar nu în sensul anticorupţiei. Parchetele au jucat un rol politic în perioada Kovesi, Băsescu, Coldea, Maior şi la începutul regimului Iohannis. Cred că va fi o soluţie pacificată la Preşedinţie, acolo va fi bătaia. Preşedinţia concentrează cea mai mare putere în România”.

În emisiunea OFF/OnTheRecord de pe Aleph News, Doru Buşcu a tras şi un semnal de alarmă. În condiţiile războiului din Ucraina, nimeni nu vorbeşte despre starea reală a Armatei României:

„Studiourile tv sunt pline de 1 an de generali. Aproape niciun cuvânt nu spun generalii despre organizarea şi resursele Armatei române. Sunt multe lucruri ţinute la secret într-o politică impusă de preşedintele Iohannis. Armata României nu are nevoie numai de sprijin financiar ci şi de idei, de popularitate. În ultimii 2 ani au plecat aproape 10.000 de oameni din Armata română. Programele de înzestrare ale Armatei române sunt aproape blocate. Fabricile de armament ale României sunt majoritatea în ruină. Cu toate acestea, România a ajutat masiv Ucraina. Mare parte din muniţia cu care Ucraina a luptat a fost din România şi Bulgaria. Armata României a fost lăsată în totală neglijenţă. România este ţara cea mai apropiată şi cea mai expusă de conflictul de Ucraina.

România este cel mai uşor de lovit, este în fălcile unui peşte. Nu se poate ca noi să nu tragem cu coada ochiului la ce face Polonia şi ce fac balticii. Comandantul Armatei este Iohannis, o monumentală nulitate politică. Ciucă în chestiunea aceasta este şi el mut ca o lebădă. Preşedintele Poloniei ţine lunar discursuri către naţiune. Polonezii amplifică verbal ce fac pentru Ucraina de 10 ori, se laudă mai mult decât fac. Americanii ştiu că România chiar ajută Ucraina. Pe noi ne ajută geografia, dar nu ne ajutăm noi”.

Editorialistul „Caţavencii”, Doru Buşcu, a vorbit pe Aleph News şi despre problemele de integritate ale politicienilor români, despre rolul serviciilor secrete în jocul politic dar şi despre „moştenirea” lui Klaus Iohannis după două mandate în fruntea României:

„Avem nişte generali prin studiouri. Doi dintre ei vorbesc foarte bine. Românilor le place să joace în propria imagine ca oameni care-i apreciază pe hoţi dar îl dispreţuiesc pe proşti. Studiile plagiate sunt nişte adaosuri artificiale la ce vor să reprezinte cariera lor. Doctoratele plagiate sunt nu numai dovezi ale hoţiei şi ci şi ale prostiei. Doctoratul ar trebui interzis şi lăsat doar în universităţile de performanţă. Poţi să le expui acestor oameni partea sinceră a studiilor lor: notele din liceu. Ar fi interesant să vedem notele de la română, matematică, ştiinţe şi de la bacalaureat. Dacă va apărea o vânătoare de foi matricole din liceu, nu vor mai avea ce să spună. Cu nota 6 la română şi 5 la economie, tu vrei să conduci ţara? O foaie matricolă contează în zgomotul general al campaniei, omul îşi face o părere. (...) Iohannis lasă nu numai tristeţe ci şi un soi de tragedie. România a stat împotmolită în timpul lui Băsescu, acum mi se pare că a şi regresat. Dacă ne uităm la calitatea clasei politice este clar un regres. Polonia este clar înaintea noastră, noi suntem acum periferici în mahalaua Europei de Est. Societatea este dezbinată, Educaţia este la pământ. Proiectul „România Educată” al lui Iohannis este o compunere lipsită de orice idee. Rezultatele şcolare ale elevilor români scad de la an la an. Ca schior, tenismen şi jucător de golf, Iohannis ar fi trebuit să arate o atenţie şi sportului. Nu se poate face o comparaţie între Emil Constantinescu şi Klaus Iohannis. Emil Constantinescu este singurul preşedinte cinstit, un universitar onest care şi-a asumat nişte reforme. Emil Constantinescu este un exemplu care trebuie dat. Emil Constantinescu rămâne omul care a împins România spre Occident. (...). Serviciile stabilesc şi cine este premier, ministru şi şef de partid. Serviciile şi barează drumul din timp celor care ar avea potenţial să nu asculte. Asta a condus la deteriorarea clasei politice româneşti. Oamenii care au fost la vârful serviciilor au plecat cu geamantane de documente. Serviciile nu sunt perfect organizate dar ştiu să acţioneze. Societatea civilă a pierit în România. Nu se ocupă nimeni de vorba scăpată de Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei. Am avut o societate civilă care apoi a fost injectată de servicii iar acum e reorganizată sub forma unor iniţiative jurnalistice. România nu mai are o societate civilă ca acum 20 de ani. Entuziasmul este acum doar la comandă, la telefon, se manifestă doar prin ordin şi oamenii dispar când este nevoie de ei. Soluţia politică pentru anul care vine este un soi de aşezare la masă. Măcar preşedintele României să nu mai fie rezultatul unei negocieri meschine pe resurse făcută de clasa politică cu serviciile. Preşedintele dacă va fi luminat la minte şi nu este şantajabil, se poate deschide şi politica guvernului. România a stat închisă sub 2 preşedinţi, în 4 mandate. Dovezile pe Iohannis le vom avea când nu vor mai fi utile. Cu Iohannis lumea va spune: ducă-se, gata, hai să vedem ce e de acum încolo. Dovezi pe Iohannis sigur sunt şi în acest moment şi ele vor ieşi. Instinctul mie îmi spune că ce se petrece la nivelul Armatei române este un sabotaj de tip politic. Armata română are o problemă, are o mână pusă la gură, nu poate vorbi, nu se poate pregăti să apere România”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici