Dragnea: Cazul Ridzi este o situaţie nefericită, evităm să dăm sfaturi PDL

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni dimineaţă, înaintea şedinţei Coaliţiei, că nimeni nu are de câştigat de pe urma cazului Ridzi, care este o "situaţie nefericită", însă social-democraţii evită să dea sfaturi PDL în acest context.

14 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Cazul Ridzi este o situaţie nefericită, evităm să dăm sfaturi PDL

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat dacă este nevoie să se discute în coaliţie despre cazul Monica Iacob Ridzi, Dragnea a spus că acestă problemă ar trebui să fie ridicată în primul rând de premier.

"Nu ştiu, este în primul rând problema primului-ministru şi eu m-aş feri să îmi dau cu părerea şi să vedem dacă domnul prim-ministru ridică problema", a spus Liviu Dragnea.

Chestionat dacă PSD are ceva ceva de câştigat din cazul Ridzi, social-democratul a răspuns că "nu are de câştigat nimeni" ci doar are de pierdut Guvernul şi primul-ministru.

La întrebarea dacă va solicita PSD demisia lui Ridzi, Liviu Dragnea a arătat că este prematur să spună acest lucru.

Întrebat dacă ar trebui ca democrat -liberalii să anunţe că îi retrag susţinerea ministrului, el a declarat că social-democraţii evită să le dea sfaturi colegilor lor. "Aşteptăm să vedem ce fac colegii noştri. Oricum este o situaţie nefericită", a conchis Dragnea.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a evitat să facă vreun comentariu în ceea ce priveşte cazul Ridzi.

El a răspuns că preocuparea Ministerului Finanţelor este ca, în continuare, să identifice alte măsuri pentru atenuarea efectelor crizei şi pentru a sprijini mediul privat.

"Eu vreau să transmit un mesaj pentru milioanele de companii private care ne ascultă. Vreau să rambursez foarte rapid taxa pe valoarea adăugată, vrem să introducem certificatul de depozit miercuri, în şedinţa de guvern, şi mă gândesc împreună cu secretarul de stat şi cu colegii mei miniştri la alte lucruri pozitive", a răspuns ministrul.

Preşedintele PSD Mircea Geoană s-a limitat să spună că în şedinţa Coaliţiei sunt "probleme economice pe agendă" , la fel şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Nici ministrul Transporturilor, democrat liberalul Radu Berceanu, nu a dorit să facă vreun comentariu. Întrebat de acord cu afirmaţiile colegului său de partid Cezar Preda care a spus că ce se întâmplă acum în PDL este "solidaritate" ţigăneasca, Berceanu le-a recomandat ziariştilor să îl întrebe mai bine pe Preda.

"Întrebaţi-l pe el", a fost replica ministrului înainte de a intra în clădirea Senatului.

 

Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că o demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea sa şi a ţinut să precizeze că vrea să vadă dacă oameni din subordinea sa au greşit, pentru că nu îşi va asuma vina nimănui.

"Consider că o demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea mea. Consider că ar fi în acest moment o recunoaştere a unei vini, a unei fapte penale. (..) Eu ştiu un singur lucru, că nu trebuie să fugi de răspundere, că nu este normal să fugi şi să te ascunzi. Am considerat că dacă demisionam, fugeam de răspundere", a spus Ridzi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici