Dragnea despre devansarea Congresului: Nu resping idea. Decidem la BPN de marţi / PSD Suceava cere Congres al partidului până la jumătatea lunii octombrie

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, întrebat despre faptul că mai mulţi lideri judeţeni social-democraţi au propus devansarea datei Congresului partidului, că nu respinge ideea şi că o decizie va fi luată la Biroul Permanent Naţional al PSD de marţi.

115 afișări
Imaginea articolului Dragnea despre devansarea Congresului: Nu resping idea. Decidem la BPN de marţi / PSD Suceava cere Congres al partidului până la jumătatea lunii octombrie

Liviu Dragnea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Dragnea a evitat să precizeze dacă va candida la Congresul partidului, răspunzând unei întrebări de pe această temă. "Întâi să găsim pădurea şi după aceea discutăm de urs. Întâi să stablim data Congresului, întâi să ajungem acolo", a spus el.

"Subiectul acesta (al devansării datei Congresului - n.r) o să-l dezbatem foarte serios săptămâna viitoare la Biroul Permanent Naţional, marţi o să-l ţinem, pentru că luni e începerea anului şcolar. După ce am văzut aceste declaraţii, eu am vorbit cu o parte dintre ei şi unii au nişte argumente serioase", a spus Dragnea, întrebat în legătură cu faptul că unii lideri locali ai partidului au cerut devansarea datei Congresului.

El a arătat că aceştia au avansat data de 15 octombrie pentru Congres.

"Cel mai important argument pe care l-am văzut eu, ei au spus că trebuie cel puţin o lună şi jumătate pentru a pregăti candidaturile pentru alegerile locale şi ei sunt interesaţi ca acest lucru să se realizeze până la 1 decembrie. În acest mod i-am întrebat de ce 15 octombrie neapărat data limită şi am vorbit cu mai mulţi şi se pare că începe să prindă contur, o să am mai multe discuţii cu colegii din ţară, în aşa fel încât, marţi, toţi cei care vom fi în BPN să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză", a adăugat Dragnea.

El a spus că nu respinge ideea devansării datei Congresului.

"Eu nu resping această idee. Până la urmă, este important ceea ce vrea majoritatea organizaţiilor", a adăugat Dragnea.

Consiliul Naţional al PSD a stabilit data congresului pe 15 noiembrie. Liviu Dragnea a fost ales preşedinte interimar după demisia lui Victor Ponta.

Mai mulţi lideri locali ai PSD susţin organizarea mai rapidă a unui Congres al partidului.

PSD Maramureş cere convocarea Congresului partidului pentru desemnarea unei conduceri legitime, care să aibă susţinerea organizaţiilor din teritoriu, astfel încât formaţiunea să aibă "o structură de conducere şi de decizie coerentă".

PSD Constanţa consideră că ar fi bine ca un Congres al formaţiunii să aibă loc imediat ce organizaţiile judeţene îşi desemnează noii lideri, secretarul executiv al filialei, Cristinel Dragomir, spunând că, personal, îl preferă pe Liviu Dragnea, însă organizaţia va decide care candidat va fi susţinut.

Deputatul PSD de Buzău Marcel Ciolacu, secretar al Biroului Permanent din Camera Deputaţilor, cere urgentarea organizării Congresului Extraordinar al partidului în care să fie ales preşedintele formaţiunii, el susţinând că acest congres ar putea avea loc în luna octombrie.

PSD Suceava cere Congres al partidului până la jumătatea lunii octombrie

Biroul Executiv al PSD Suceava solicită conducerii partidului să organizeze Congresul formaţiunii până la jumătatea lunii octombrie, astfel încât de la 1 decembrie să poată începe campania pentru alegerile locale din 2016, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ioana Irimia, în şedinţa ordinară a Biroului Executiv al organizaţiei, care s-a desfăşurat joi, s-a votat, în unanimitate, propunerea către conducerea naţională a partidului ca până la mijlocul lunii octombrie să aibă loc Congresul Naţional al partidului, astfel încât 1 decembrie să poată fi începutul campaniei pentru alegerile locale din vara anului viitor.

Totodată, în cadrul şedinţei s-a hotărât ca lucrările Conferinţei judeţene de alegeri să aibă loc în 30 septembrie.

”Obiectivele prioritare pe termen scurt, la nivelul organizaţiei judeţene, sunt câştigarea Consiliului Judeţean Suceava şi a majorităţii localităţilor din judeţ. În acest sens, întrucât PSD are cel mai mare număr de aleşi locali, primarii PSD în funcţie vor candida pentru un nou mandat, iar în celelalte localităţi se vor face sondaje de opinie în vederea desemnării candidaţilor cu cele mai mari şanse de a fi aleşi de către locuitorii municipiilor, oraşelor şi comunelor sucevene”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, în cazul municipiului Suceava, după 12 ani de guvernare de dreapta, PSD va intra în competiţia pentru alegerea noului primar ”cu cea mai bună variantă”, capabilă să reprezinte interesele cetăţenilor şi să aducă oraşul la standardul european pe care îl merită.

În cadrul şedinţei, preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, şi-a exprimat intenţia de a candida pentru un nou mandat la conducerea organizaţiei judeţene, precum şi la Consiliul Judeţean Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici