Dragnea, despre dezbaterea din Comisia LIBE: A fost o condamnare înainte de a se studia probele. Nimeni din spaţiul UE nu ne poate spune cum să definim în Constituţie familia

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, la un post TV, că în Comisia LIBE nu a fost o dezbatere, ci o condamnare deja înainte de a se studia probele, România fiind ameninţată în mod brutal. El s-a declarat dezamăgit de ”de această atitudine”.

2245 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre dezbaterea din Comisia LIBE: A fost o condamnare înainte de a se studia probele. Nimeni din spaţiul UE nu ne poate spune cum să definim în Constituţie familia

Liviu Dragnea, despre dezbaterea din Comisia LIBE: A fost o condamnare deja înainte de a se studia probele

”Trebuie să recunosc că sunt destul de dezamăgit de această atitudine, pentru că nu mi-am imaginat niciodată că o ţară intrată în Uniunea Europeană va fi ameninţată în felul ăsta, adică atât de brutal. Eu am urmărit această dezbatere, care de fapt nu a fost o dezbatere, a fost o listă de luări de poziţii stabilite de dinainte, o condamnare deja înainte de a se studia probele, ca să spun aşa,. că am experienţa asta nefericită”, a declarat la Antena 3 Liviu Dragnea.

El a precizat că s-au trimis documente scrise, informaţii, dovezi la Bruxelles.

”Nimeni nu a avut niciun fel de reacţie, nu s-a spus în mod concret care sunt acele amendamente sau acele articole din legile Justiţiei care afectează independenţa Justiţiei. Nu există aşa ceva, dimpotrivă, a fost scos orice actor politic dfin numirile judecătorilor şi de la Înalta Curte. Asta înseamnă de fapt independenţă totală. Poate asta deranjează. De asemenea, s-a informat Comisia Europeană, s-au informat membrii din Comisia Europeană, europarlamentari cu ceea ce noi considerăm, sunt dovezi, probe, filme, declaraţii care arată derapaje îngrozitoare ale statului de drept şi ale dreptrilor omului comise în numele luptei împotriva corupţiei. Nu am simţit noi nicio dorinţă de cooperare, aşa cum tre buia să fie, era obligaţie din MCV pentru a se combate aceste derapaje”, a adăugat Liviu Dragnea.

El s-a întrebat de ce sunt şefi ai serviciilor secrete care au comis abuzuri intervenind direct în procesul judiciar şi care au fost decoraţi de diferite state.

”Eu nu cred că cei care au vorbit ştiau exact situaţia din România, ştiau exact legile Justiţiei”, a conchis Dragnea.

Dragnea: Să nu mai mergem pe ideea <politically correct> să dăm bine la nu ştiu ce <porţi înalte>

Liviu Dragnea a declarat, referitor la referendumul pentru familie, că nimeni din spaţiul UE poate spune poporului român cum să definească în Constituţie căsătoria şi că nu mai trebuie mers pe ideea ”politically correct să se dea bine la porţi înalte”.

”În ceea ce priveşte referendumul din 6-7 octombrie, chiar nu cred că dl. prim-vicepreşedinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze. Chiar nu cred că nimeni din spaţiul UE poate spune poporului român cum să definească în Constituţie căsătoria. Totuşi, eu zic ca trebuie să ne batem pentru aceste drepturi, indiferent de riscurile fiecăruia dintre noi. Nu cred că trebuie să mai mergem pe ideea <politically correct> să dăm bine la nu ştiu ce <porţi înalte>. Dacă nu ne gândim serios la viitorul acestei ţări şi la viitorul acestei naţiuni putem să adoptăm şi această poziţie a ghiocelului. Eu nu pot să fac asta”, a declarat la Antena 3 Liviu Dragnea.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, modificarea legilor Justiţiei, afirmând că CE nu va ezita să aducă ”în faţa instanţei guvernul român dacă regulile sunt încălcate”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici